Scan de QR code voor een video.
Scan de QR code voor een video. Foto:

Smitshoek start met Walking Football

Algemeen

BARENDRECHT – VV Smitshoek is gestart met Walking Football. Bij de ‘kick off’ op donderdag 9 september waren oud-profvoetballer Luigi Bruins, wethouder Nico Bults en Walking Football-ambassadeur Jos Vis aanwezig.

Bij Walking football wordt gespeeld in wandeltempo. ,,De bal mag niet te hoog gespeeld worden. Het is juist voor mensen die op latere leeftijd toch nog willen bewegen en hun oude hobby, voetbal, weer in de praktijk willen brengen”, legt Jos Vis uit. Hij is in Barendrecht de ambassadeur van deze sport. Vis is vereerd dat hij hiervoor is gevraagd. ,,Ik ben opgegroeid bij Smitshoek en het is leuk om hier op deze manier weer te zijn.” Vis startte hier bij de D-junioren. ,,Voor mij is vandaag de cirkel rond”, zegt hij lachend.

Om deze nieuwe tak van sport te kunnen starten, overhandigde Wouter van der Pas (Kijk op Welzijn) een cheque van 2500 euro aan de club. Het geld is afkomstig uit het budget voor het Sport- en Beweegakkoord.

Wethouder Nico Bults is blij met de nieuwe activiteit. “In alle leeftijdscategorieën hebben we gewoon beweging nodig. Met name in de latere leeftijd is het belangrijk om te blijven bewegen. Voor de gezondheid en voor de geestelijke gezondheid. Daarom steunt de gemeente dit initiatief van harte.”  

Video:
https://youtu.be/oXoq_LdcpoU

Advertenties uit de krant