Afbeelding

700 euro voor vrienden van Sophia

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Vorige week overhandigden Patrick Rodenburg en Sander de Munnik een cheque van maar liefst 700 euro aan de Vrienden van Sophia. Dit bedrag hadden zij opgehaald met de geannuleerde Carbagerun. ,,Ontzettend balen dat het niet door kon gaan”, zegt Patrick. ,,Maar onze sponsors hebben gedoneerd en zo konden we toch een mooi bedrag overhandigen.”

The Carbagerun is een vijfdaagse rally door Europa in een barrel van maximaal 500 euro. Patrick en Sander kennen elkaar al ruim 35 jaar en durfden deze uitdaging aan te gaan. Van Oostenrijk naar Montenegro in vijf dagen met de Subaru waar ze zeker drie maanden aan gesleuteld hadden. Drie weken voordat de run plaats zou vinden, werd deze geannuleerd. ,,Natuurlijk was dat te verwachten, want er doen toch 450 auto’s mee en dan wordt het al snel een evenement. Maar we waren wel even teleurgesteld. Volgend jaar september hopen we de oude Subaru weer uit de opslag te kunnen halen om de rally alsnog te rijden.”

,,Min zoon Damy werd geboren met Schisis”, vertelt Patrick verder. ,,Hij was al drie jaar toen ze er pas achterkwamen waarom hij zo moeilijk praatte en lastig kon drinken. Bij Schisis is het gehemelte open. Hij kwam onder begeleiding van een Schisis team in het Sophia kinderziekenhuis. Er waren vier operaties nodig, maar nu (Damy is nu tien jaar) gaat het goed met hem. Zijn spraak wordt steeds beter. Het Schisis team heeft ons zo super begeleid en ondersteund, dat ik het mooi vond om de sponsoractie hierom te laten draaien. Volg Sander en Patrick op Facebook en duim mee dat ze volgend jaar alsnog de rally kunnen rijden. @San Pat

Advertenties uit de krant