Wethouder Mieke van Ginkel en kerkrentmeester Jacco van der Kaaij.
Wethouder Mieke van Ginkel en kerkrentmeester Jacco van der Kaaij. Foto:

AED Maranathakerk 24/7 bereikbaar

Algemeen

RHOON - In de afgelopen weken zijn er in de gemeente Albrandswaard stappen gezet wanneer het gaat over het beschikbaar maken van publiek te gebruiken AED’s. Zowel in het Ghijseland als bij de Maranathakerk zijn AED’s geïnstalleerd, die snel en accuraat handelen bij reanimaties mogelijk maken. Hiermee is onze gemeente op dat vlak weer een stuk veiliger geworden.

In samenwerking met de gemeente Albrandswaard en Woonkompas is er een extra AED gerealiseerd in het Service Woon Centrum in het Ghijseland. Verder is er aan de buitenmuur van de Maranathakerk aan de Kleidijk in Rhoon een door de gemeente aangeschafte, vandalismebestendige AED-buitenkast bevestigd, die het mogelijk maakt om de AED in te zetten wanneer dat nodig is. De Maranathakerk in Rhoon beschikt al jaren over een AED die echter alleen bereikbaar was tijdens openingstijden van de kerk. Dit was al tijden een doorn in het oog van kerkrentmeester Jacco van der Kaaij. Als EHBO-er en hulpverlener is hij aangemeld bij HartslagNu en kan hij worden opgeroepen voor reanimaties in de buurt. Recent nog kwam het voor dat hij opgeroepen werd voor een reanimatie in het Ghijseland. De dichtstbijzijnde, publieke AED was echter ver uit de buurt in het centrum van Rhoon te vinden. In geval van reanimatie kost het teveel tijd om deze op te halen. Dit leidde tot het initiatief bij de Maranathakerk om hun AED buiten te monteren, zodat de hele gemeenschap er gebruik van kan maken als dat nodig is. De kerk is dan ook blij dat zij op deze manier hun steentje bij kunnen dragen.

De AED’s in het Ghijseland en bij de Maranathakerk zijn inmiddels aangemeld bij het netwerk van HarslagNu zodat deze 24/7 kunnen worden ingezet bij reanimaties in de buurt.

Advertenties uit de krant