De tuin van Jeanette Broekhuis.
De tuin van Jeanette Broekhuis.

Zaterdag is het Open Tuinen Dag

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De Open Tuinen Dag in Rhoon en Poortugaal vindt plaats op 3 juli. De tuinen zijn open van 10 tot 17 uur. De entree is gratis, maar er staat in iedere tuin een collectebus voor een goed doel. 

In deze tuinen kan men 
terecht:

Tuin van Jeanette Broekhuis, Achterdijk 2, Rhoon
Maak een wandeling door de cirkeltuin met bloemen, bosje met zilverabelen, heuvel met berken, grote bloemenborders, bessenhoek, schaduwtuin, en verrassende hoekjes. De tuin heeft dit jaar een tijdelijke nieuwe feature: een gevallen boom, één van de monumentale zilverabelen. Hier zijn plantjes te koop, en ze serveren koffie en thee, ten bate van de Nederlandse Hersenstichting. In de serre exposeert Suzan Paludanus haar kleurrijke schilderijen.

Tuin van de familie Hermsen, Molendijk 60, Rhoon
Een vrij nieuwe tuin, ontworpen door de bekende tuinontwerper Cor van Gelderen van de kwekerij Esveld, en aangelegd in 2015. Met een fraaie waterloop, beboste heuvels, een groentetuin en perken met kleurige bloemen. Ook hier zijn plantjes te koop. De opbrengst van de collectebus in deze tuin is voor het MS fonds.

Tuin van Marijke de Visser, Dorpsstraat 25, Poortugaal
De tuin van Marijke is toegankelijk via de tuinpoort in de Kikkerstraat. Een verborgen verrassing midden in het dorp: een geheel omheinde romantische tuin tjokvol bijzondere planten en bomen, met veel groen, een vijvertje, lissen (ja, er loopt een ondergronds riviertje door de tuin), een slingerend pad en een terrasje met zithoek.

Tuin van Fleur Groenendijk
Het bijzondere van deze tuin – behalve de prachtige ligging met uitzicht over een weide – is de boomhut (zeg maar boomkasteel) die een paar jaar geleden voor de kleinkinderen is gebouwd. Op dit moment is er een expositie van tien beelden in de tuin van vier kunstenaars: Joep van Lieshout, Sander Buijk, Pim Palsgraaf en Herman Lamers. Voor het adres van deze tuin kan men mailen naar fg@pg2.nl.

Men is van harte welkom in de tuinen. De organisatie zal er op toezien dat het niet te druk wordt en de anderhalve meter in de gaten wordt gehouden. 

Informatie
Meer informatie via 010-5060035.

Advertenties uit de krant