Afbeelding

LEZERS SCHRIJVEN: Politiek debat binnen de BAR-gemeenten

Verkiezingen

Ingezonden

Uw stem is binnen. Tot dan toe staan alle partijen bij u op de stoep om u maar te overtuigen dat alles wat zij te bieden hebben toch echt wel het beste is voor u.
Maar daarna hebben de partijen heel veel moeite om ook maar een tipje van de raadselachtige politieke sluier op te lichten. Het tussentijds op de hoogte stellen van het publiek betreffende de voortgang van het door hen gekozen programma is een stuk moeilijker zo niet onmogelijk. Dat bleek maar weer eens toen de FNV een politiek debat wilde organiseren om hun leden en andere belangstellende de kans te geven om uitleg te krijgen en ook vragen te kunnen stellen aan de diverse politieke partijen. Om dat te bereiken werden de diverse politieke partijen uitgenodigd om aan het debat deel te nemen. Ondanks aandringen van de FNV om het debat door te kunnen laten gaan liet de gemeente Albrandswaard niets weten en gaf dus geen enkele reactie. Geen van de uitgenodigde partijen had klaarblijkelijk belang om deel te nemen. Voor Barendrecht gaf alleen Groen-Links een reactie. Ridderkerk was wel geïnteresseerd.
Erger nog, de partijen van zowel Albrandswaard als Barendrecht hadden niet het fatsoen om te reageren op de uitnodiging.
Inmiddels heeft de FNV, aan de politieke partijen binnen de BAR-gemeenten laten weten het debat, behoudens in Ridderkerk niet door te laten gaan wegens de bovengenoemde reden.

Groet L.Speelman,
voorzitter BAR gemeenten FNV senioren


Advertenties uit de krant