Afbeelding

Brandweerman Xander Breuls: een goede buur!

Column Column

Als brandweer van Albrandswaard is ons verzorgingsgebied natuurlijk voornamelijk de dorpen Rhoon en Poortugaal. Maar soms wordt onze hulp ook in de buurgemeenten Rotterdam en Hoogvliet gevraagd. Andersom werkt het ook zo en helpen de omliggende korpsen ons bij een groter incident. Ook oefenen we regelmatig met elkaar. Dat houdt de onderlinge relatie goed en kunnen we tegelijk van elkaar leren.

Zo werden wij op een vrijdag in juni met spoed ter plaatse gevraagd aan de Kruisnetlaan in Hoogvliet. Hier waren bij een bevalling complicaties ontstaan en moesten wij samen met de collega`s van VG (Vrijwillig Gedeelte) Hoogvliet en de hoogwerker van kazerne Spijkenisse de vrouw horizontaal naar de ambulance brengen. Van oudsher werken we graag en goed samen met deze collega`s. De klus was snel geklaard. Wanneer we dan klaar zijn kunnen we onze status veranderen van “ingezet” naar “beschikbaar”. Op dat moment ben je dus oproepbaar voor een incident in de buurt. Voor de grap zei ik nog tegen de bevelvoerder van Hoogvliet: “Zo, ik ben beschikbaar dan krijgen wij de volgende uitruk in jullie gemeente”.

Ik had het nog niet uitgesproken en ja hoor; de pagers gingen af voor een gaslucht drie straten verderop. Aangezien onze wagen met de neus de goede kant op stond en die van VG Hoogvliet de andere kant op, waren we nèt voor hen ter plaatse. Maar voor de inzet maakte dat natuurlijk niet uit. Samen hebben we geconstateerd dat het riool verstopt zat en dat de lucht daarvan afkomstig was. Even het riool gespoeld en de gemeente Hoogvliet in kennis gesteld en wij konden weer retour eigen kazerne. De volgende keer kan het allemaal net andersom zijn. Zou houden we elkaar scherp op een leuke manier.


Volg ons ook op facebook: www.facebook.com/BrandweerAlbrandswaard en instagram: @brandweer_albrandswaard

Advertenties uit de krant