Afbeelding
Foto:

Column wijkagent Jan Waasdorp: Record eieren gooien

Column Column

Dit is mijn laatste column, hierna zal de brandweer het overnemen. Zij zullen columns schrijven over hun ervaringen. Mijn column van vandaag gaat over iets wat valt onder het kopje baldadigheid, tenzij het uiteraard jezelf overkomt.

Het Nederlands record eieren gooien staat op 52,90 meter. Dat betekend dat twee mensen op die afstand van elkaar staan en een ei kunnen gooien en opvangen zonder dat dit kapot gaat. In Portland worden eieren echter voor een heel andere vervelende ‘sport’ gebruikt.

In Portland is het al een tijdje stil geweest, maar onlangs kwamen er toch weer enkele meldingen binnen dat er eieren tegen ramen waren gegooid. 

Bij de scholen in Portland waren er zelfs meerdere eieren tegen de ramen gegooid. Omdat dit gedaan was voordat de scholen weer begonnen, was het struif al opgedroogd toen het werd ontdekt. Iedereen weet dat het een behoorlijke klus is om dit van de ramen te halen als het is opgedroogd. Ook zijn er weer enkele meldingen binnen gekomen van bewoners van Portland dat er eieren tegen hun ramen zijn gegooid.

Nu is het zo dat ik als politieagent geen aannames kan en mag doen, maar uit de meldingen die wij krijgen blijkt toch dat ik mag zeggen dat dit door jongeren wordt gedaan. Vooral de jeugd van 11 tot 14 jaar is een groep die aan deze vorm van baldadigheid doet. Dat is dan de jeugd van groep 7/8 tot en met de tweede klas van de middelbare school. Ik kan en zal andere kinderen niet uitsluiten, dus ouders voel u niet direct aangesproken. 

Maar toch een boodschap aan ouders van kinderen die in deze leeftijdsgroep vallen. Wij kunnen niet vragen aan de winkels of zij geen eieren meer willen verkopen aan kinderen. U zou het niet leuk vinden als u op zondag, bij uw gezellig geplande brunch een gebakken eitje wilt, en uw zoon of dochter of dochter geen eieren mee krijgt bij de Albert Heijn. Mijn vraag, en uiteraard van de vele slachtoffers die eieren tegen hun raam hebben gekregen, en de mensen waar het nog niet is gebeurt en hopelijk niet gaat gebeuren, spreek eens met uw kind. Dit gesprek kan nooit kwaad. Onze zoon deed ook nooit iets, dachten en zeiden wij. Nu hij volwassen is en al zijn daden ruim verjaard zijn (smiley), blijkt dat wij er echt wel eens naast hebben gezeten, dus niets is mij vreemd. 

Mocht u het nodig hebben ben ik als wijkagent altijd bereid om met u en uw kind in gesprek te gaan. U kunt u ij bereiken via 0900-8844 of via mijn social-media kanalen op Instagram of facebook, @wijkagent Jan Waasdorp.

Advertenties uit de krant