Light brown bokeh texture background from natural
Light brown bokeh texture background from natural

Column Katinka: Exit met de Wexit

Column Column

Een aantal jaar geleden waren we gezellig met elkaar aan het barbecueën in de tuin. We zaten te genieten van de heerlijke zon. Er stonden lekkere hapjes op de tafel. Alles was perfect! Of nou ja… Als het aan mijn vader lag, niet helemaal. Er was namelijk een fanatieke wesp die rond ons heen bleef hangen. Mijn moeder zei drie keer dat als de wesp haar zou prikken, hij echt een heel groot probleem had. Mijn zusje ging om zich heen slaan. Mijn vader was de enige die aan tafel bleef zitten. Hij besloot een einde te maken aan het ‘probleem’. Hij had het fantastische idee om met een spuitbusje deo de wesp weg te jagen. Dat heeft hij geweten! Prik.

Volgens mij vindt bijna iedereen wespen vervelend. Oké, als je gewoon stil blijft zitten, doen ze niets. Maar het idee dat ze kunnen prikken, is al eng genoeg. Als ik een zwart-geel gestreept beestje zie vliegen, krijg ik een mini-paniekaanval. Ik bekijk wat de vluchtroutes zijn en vraag aan andere mensen of ze de wesp weg willen halen.

Ik was dan ook opgelucht toen ik hoorde dat DE OPLOSSING voor wespen is gevonden. In het AD verscheen het bericht dat uitvinder Lex Burki een oplossing heeft gevonden om de wespen te verjagen. De uitvinding is een spuitbusje waarmee je verneveld water spuit. Wanneer je het water over de wespen heen spuit, vliegen de wespen weg om het water aan de larven te geven.

Ik was meteen super enthousiast over deze nieuwe uitvinding. Hoe ideaal is het als je nooit meer bang hoeft te zijn voor wespen? Ik wilde het liefst gelijk heel de voorraad opkopen. Voor acht euro blijven wespen uit je buurt. Goede deal toch? Maar toen ik zag dat het om een pre-order ging, besloot ik nog even te wachten.

Ik was de uitvinding eigenlijk al een beetje vergeten. Totdat we in de tuin zaten van vrienden. En natuurlijk zaten daar wespen. Mijn zusje begon weer om haar heen te slaan. En mijn moeder begon haar riedeltje weer. “Als die wesp mij gaat prikken, heeft hij echt een probleem!” Gelukkig kwam de host van de avond ons redden. Hij had namelijk een busje waterspray van de HEMA. Hij spoot het op de wesp en de wesp ging direct weg. Ik hoef dus niet meer te wachten op de pre-order. De uitvinding is al jaren te koop voor een veel betere prijs. Voortaan kan ik dus gewoon mijzelf redden!


Advertenties uit de krant