Blijdschap bij sv Poortugaal. Foto Jessy.
Blijdschap bij sv Poortugaal. Foto Jessy. Foto:

Kwartfinale sv Poortugaal

Algemeen

POORTUGAAL - Wat een feest was het tweede Paasdag op het terrein van sv Poortugaal. Hoe dichterbij de start van de kwartfinale tegen streekgenoot RVVH, hoe meer de zon doorkwam.

Er stond veel op het spel, omdat de uiteindelijke winnaar zich zou plaatsen voor de landelijke KNVB beker in de zomer van dit jaar. Voor de competitie had sv Poortugaal eerder dit seizoen in Ridderkerk met 2-0 verloren en na een kwartiertje in deze wedstrijd was het Gino Boers die dezelfde tegenstander op voorsprong zette. Beide ploegen hadden toen al een goede kans gehad, maar nu RVVH eenmaal op voorsprong stond, kreeg het vertrouwen en wist het sv Poortugaal goed af te houden van het vertrouwde spel. Toen Bradley El Idrissi op slag van het rustsignaal de 1-1 aantekende, viel er een bepaalde rust over de ploeg.
Gevolg: strafschoppen. Net als in de vorige ronde tegen Overmaas was het opnieuw een lange serie van elfmetertrappen die uiteindelijk in het voordeel van sv Poortugaal uitviel.

Grote vreugde en een mooi sportief hoogtepunt in het zesjarig bestaan van de vereniging: een plek in de voorronde van de landelijke KNVB beker.

Advertenties uit de krant