Omleidingen afsluiting Heinenoordtunnel April.
Omleidingen afsluiting Heinenoordtunnel April. Foto:

Afsluitingen Heinenoordtunnel in April 2024

Algemeen

BARENDRECHT - Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel in de A29. Tot eind 2024 is de tunnel daarvoor regelmatig dicht. In april 2024 is de tunnel één weekend dicht in beide rijrichtingen en twee keer dicht in één rijrichting voor onderhoud. 

De Heinenoordtunnel is het weekend van vrijdag 5 april 22 uur tot maandag 8 april 5 uur in beide richtingen afgesloten.  

Van woensdag 10 april 22 uur tot donderdag 11 april 5 uur is de tunnel richting Bergen op Zoom afgesloten. En van donderdag 11 april 22 uur tot vrijdag 12 april 5 uur is de tunnel richting Rotterdam afgesloten.  

Omleidingsroute
Doorgaand (vracht)verkeer wordt omgeleid via de A17, A16 en A15 en andersom. Lokaal verkeer Hoeksche Waard uit en in, wordt omgeleid via de N217 (Kiltunnel), A16 en andersom. De Kiltunnel is tolvrij in de rijrichting dat de Heinenoordtunnel dicht is. Als de Heinenoordtunnel in beide richtingen dicht is, is de Kiltunnel dus in beide rijrichtingen tolvrij. 

Hinder voor (brom)fietsers zaterdag 6 april tussen 07.30 en 9.30 uur 
Zaterdagochtend 6 april staat er voor hijswerkzaamheden een hoogwerker op het fietspad aan de Barendrechtse zijde ter hoogte van het dienstgebouw. Tussen 07.30 en 09.30 uur kan het zijn dat (brom)fietsers door verkeersregelaars voor korte tijd worden tegengehouden. 

Werkzaamheden renovatie 
Tijdens deze afsluitingen, én in de komende maanden, testen we onder andere de nieuwe installaties en systemen. We testen ook de omroepsystemen. Zowel in als buiten de tunnel. Daarnaast gaan we verder met de beplating van de wanden, met werkzaamheden voor de hoogtedetectie en in en buiten de dienstgebouwen. 

Bussen blijven rijden volgens dienstregeling  
Tijdens de afsluitingen rijden de bussen van Connexxion en Arriva conform de normale dienstregeling. Bussen rijden in één richting door de Heinenoordtunnel in de A29 en in de andere richting door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Hierdoor is de bus ook in de weekenden een goed en - afhankelijk van herkomst en bestemming - een sneller alternatief voor de auto. 

Fietsbuis blijft open en overtocht pont voor (brom)fietsers en motoren gratis 
De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel blijft open voor (brom)fietsers en scooters als de tunnel in de A29 dicht is. De overtocht bij het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen (Spijkenisse) is in het weekend gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Het veer vaart dagelijks van 05.30 tot 23 uur. De overtocht is niet gratis voor auto’s (inclusief inzittenden) en voetgangers. De veerdiensten Rhoonsveer en Puttershoek varen tussen september en mei niet in de weekenden. 

Meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op: rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel 

 

 

 

Advertenties uit de krant