Afbeelding

Nieuwe tijden spreekuren bij bibliotheek

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Steeds meer overheidszaken dienen online te worden geregeld. Om hierbij te helpen is het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) opgericht.

Vanaf 13 maart zijn er nieuwe tijden voor het IDO-spreekuur. In Albrandswaardhoudt de bibliotheek vanaf 13 maart in en vanuit Bibliotheek AanZet wekelijks vrije inloopspreekuren op de volgende momenten en locaties: In de even weken van 14 tot 16 uur in Poortugaal, Dorpsstraat 34. In de oneven weken van 14 tot 16 uur in bibliohteek Portland, Hof van Portland 41. 

Tijdens het spreekuur kan men terecht voor bijvoorbeeld vragen over het aanvragen van een subsidie voor duurzame energie en energiebesparing van de koopwoning en over belastingen en toeslagen. Voor het regelen van veel online overheidszaken is een DigiD nodig. DigiD is een systeem waarmee Nederlandse overheden op internet iemands identiteit kunnen verifiëren, een soort digitaal paspoort voor overheidsinstanties. Men kan ook terecht bij de spreekuren voor hulp bij het aanvragen en/of activeren van uw DigiD. 

De spreekuren zijn gratis en voor iedereen, jong en oud. 

Advertenties uit de krant