Afbeelding

Rhoon maakt het 3 klassen hoger spelende HBS heel lastig

Algemeen

RHOON - Rhoon kon zaterdag de borst nat maken want het had voor de districtsbeker KNVB HBS uit den Haag geloot voor een plek bij de laatste 16. 

In de eerste helft was het krachtsverschil duidelijk, het was HBS dat domineerde aan de bal maar toch moeite had om tot grote kansen te komen. Het was twee keer doelman Rick Bonninga die redding moest brengen en een keer hielp het aluminium de Albrandswaarders. Zelf kon Rhoon nog geen vuist maken en tot kansen komen. Juist toen Rhoon dacht ongeschonden de rust te kunnen halen was er een getoucheerd afstandsschot waar de altijd zo zekere Bonninga zich enigzins op verkeek. Zo gingen we de rust in met een 0-1 stand.

In de tweede helft gooide Rhoon de schroom van zich af en kon wel een vuist maken. HBS daarentegen wist vanuit het vele balbezit niet meer tot gevaar te komen. Jibbe van Kammen scoorde vanuit buitenspelpositie. 

In de 76e minuut profiteerde Jibbe van Kammen van een fout in de HBS-verdediging en stond plots alleen voor de doelman. Helaas lukte het hem niet om de rust te bewaren en de bal eenvoudig tegen de touwen te krijgen. Toen later wederom Jibbe in de vijandelijke 16 tegen de grond werd gewerkt wuifde de scheidsrechter dit feit eenvoudig weg. 

Bart Driesse zette een sliding te laat in, raakte de tegenstander en kreeg rood voorgeschoteld. Ook met tien man legde Rhoon het vuur aan de schenen bij HBS die maar wat blij waren dat het eindsignaal klonk. Ondanks de nederlaag mag de equipe van vv Rhoon trots zijn dat ze op dit niveau de vierde divisieclub het zo moeilijk hebben gemaakt. 

Advertenties uit de krant