Afbeelding

Rhoon sleept zwaarbevochten punt uit het vuur in de wedstrijd tegen HVC’10

Algemeen

RHOON - De laatste wedstrijd van vv Rhoon leverde een fijne driepunter op tegen Meeuwenplaat, maar Rhoon verloor twee sterkhouders op het middenveld. 

Hoe zou Rhoon spelen tegen de sterke tegenstander als HVC’10 zonder Ramon Salas en Ryan van Dijk? 

HVC’10 nam direct het initiatief en legde het betere positiespel op de mat. Rhoon kon niet veel meer dan verdedigen en hopen op een uitval. Hoop doet leven is het gezegde en in de 25e minuut schoot Mitch Fransen goed in maar de bal werd door een eigen speler geblokt. Ricardo Merrelaar was er bij de rebound wel als de kippen bij en schoof de 0-1 binnen. 

Vijf minuten later was het al weer 1-1 toen Rhoon de bal niet goed uitverdedigde en er vrij voorgezet kon worden precies op het hoofd van de spits die de bal heerlijk binnen knikte.
Rhoon was blij dat het verder ongeschonden en met een 1-1 stand de rust haalde.

Het was duidelijk dat Rhoon veel te veel ruimte moest laten op het middenveld. Na druk tactisch overleg werd besloten om in de tweede helft om te schakelen naar 5-3-2 met twee wissels. Daar had HVC’10 aanzienlijk meer moeite mee en liep continue vast in de drukte. Rhoon had het verdedigend beter op orde alleen kon aanvallend geen echte vuist maken. Rhoon probeerde met lange ballen de voorwaartsen te bereiken maar die stonden vaak tegen een overmacht.

Aan de andere kant zat het beter dicht en kwam HVC toch tot bij het doel was het de uiterst betrouwbare Bonninga die de klus eenvoudig klaarde. Als het voor Rhoon zou moeten gebeuren dan uit een stilstaande spelsituatie. Vlak voor het einde was het zo’n corner die Stanley Husen op het hoofd nam en de verre hoek in leek te verdwijnen maar via een voet ketste de bal op de lat af.
Het had prachtig geweest maar recht had Rhoon er zeker niet op.
Uiteindelijk bleef 1-1 de eindstand en moet Rhoon volgende week thuis de laatste wedstrijd voor de winterstop zien te winnen om als tweede het jaar 2024 in te gaan.

Advertenties uit de krant