Afbeelding

Praat mee over de inrichting van twee percelen naast het Bos Rhoon

Algemeen

RHOON - Vrijdag 1 december staat Staatsbosbeheer in Rhoon om inwoners te vragen naar hun ideeën bij de recreatieve inrichting van twee percelen die naast het Bos Rhoon liggen. Het Bos van Rhoon en de percelen zijn eigendom van de provincie Zuid-Holland.

De percelen naast het Bos Rhoon werden tot voor kort verpacht. De percelen hebben een recreatieve bestemming en de provincie wil graag dat het gebied openbaar toegankelijk en recreatief ingericht wordt, waarbij ook rekening wordt gehouden met de samenhang met het Bos van Rhoon. Staatsbosbeheer beheert deze percelen en het bos van Rhoon voor de provincie en daarom heeft de provincie Staatsbosbeheer verzocht een inrichtingsplan op te stellen dat mede gebaseerd is op de wensen van de gebruikers en omwonenden. 

Denk mee
De provincie betrekt graag de gebruikers en omwonenden van het bos en de percelen bij de nieuwe inrichting. Namens de provincie roept Staatsbosbeheer dan ook op om mee te helpen bij het bedenken van nieuwe plannen voor de percelen. Een aantrekkelijkere, rustige, recreatieve beleving van het gebied staat hierbij centraal: een struinroute, een wandeling langs noten- en fruitbomen, grote grazers met wildroosters of bijvoorbeeld een gelegenheid om uit te rusten, uitkijkend op een waterpoel. De aanleg van een losloopweide voor honden zou ook één van de mogelijkheden kunnen zijn.

Omdat de provincie ervan overtuigd is dat de omwonenden goede ideeën hebben, nodigt Staatsbosbeheer namens de provincie omwonenden en bewoners van Rhoon en Poortugaal uit om het gesprek aan te gaan met medewerkers van Staatsbosbeheer. Op vrijdag 1 december tussen 13 uur en 15 uur staat Staatsbosbeheer met een zichtbare promotiewagen bij Bloemisterij Van Rosmalen aan de Stationsstraat 7 in Rhoon. Vanaf komende week zal op de website van Staatsbosbeheer een pagina ‘werk in uitvoering’ staan met een kaartje van het gebied. Ook staan hier de contactgegevens voor het insturen van uw ideeën.

Planvorming
Het streven is om begin 2024 alle input te verwerken tot een conceptplan en dit te delen met de omgeving voor verdere bespreking en afstemming over de planning en realisatie.

Afbeelding

Advertenties uit de krant