Foto Buurtpreventie Rhoon.
Foto Buurtpreventie Rhoon.

Scooterongeluk: Rens had een engeltje op zijn schouder

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De Groene Kruisweg ter hoogte van de Praxis was afgelopen zaterdag 18 november rond 15.30 uur enige tijd afgesloten vanwege een botsing van een auto met een scooter. Omstanders schoten meteen ter hulp en gelukkig kwam de scooterrijder, Rens Gebuijs er zonder al te veel beschadigingen vanaf. ‘’Alsof er een engeltje op mijn schouder heeft gezeten”.

Groen licht

‘’Ik stond bij het stoplicht te wachten en stak bij groen het eerste deel van de weg over, toen ik het tweede deel opreed kwam er opeens een auto op me afrijden. Vermoedelijk reed deze door rood, want ik had een groen licht”, vertelt Rens. ‘’Ik remde nog af, wat dus uiteindelijk mijn leven heeft gered. De auto raakte de voorkant van mijn scooter. Volgens getuigen reed de auto tussen de 70 en 100 kilometer per uur. Na de klap vloog ik over de auto heen.”

Dankbaar

Rens belandde op de grond en omstanders schoten direct te hulp door paraplu’s boven hem te houden en de hulpdiensten te bellen. ‘’Ik ben deze mensen enorm dankbaar. Anders was ik nat geregend, en onderkoeld geraakt.”

Ambulance

De ambulance was snel ter plaatse en knipte mijn kleding open om letsel uit te sluiten. ‘’Ze gaven aan dat ik engeltje op mijn schouder had gehad en daar ben ik zelf inmiddels ook van overtuigd. Ik werd meegenomen naar het ziekenhuis en gelukkig had ik de meest gunstige uitslag. Ik heb er een gebroken duim aan overgehouden, kneuzingen, spierpijn, schaafwonden en blauwe plekken.”

Onderzoek

De politie is nog druk bezig met het onderzoek.

Advertenties uit de krant