Afbeelding
Foto:

Fernandes eerste bij Zevenheuvelenloop

Algemeen

POORTUGAAL – Nixon Fernandes uit Poortugaal liep de 15 kilometer van de Zevenheuvelenloop afgelopen zondag in een tijd van 48 minuten en 31 seconden en werd daarmee eerste in de categorie Mannen40. Hij behaalde de 56e plaats onder alle Nederlanders die meeliepen van alle categorieën.

‘’Vorige jaar werd ik een paar dagen voor de start van de Zevenheuvelenloop ziek, waardoor ik niet lekker liep, gelukkig was dat dit jaar heel anders”, vertelt hij. ‘’In de aanloop naar de wedstrijd toe, heb ik ter voorbereiding een aantal halve marathons gelopen. De voorbereiding verliep niet helemaal naar wens. Mijn hamstrings bleven protesteren. Ik werd door fysiotherapeut Gina onder handen genomen en ik nam de laatste weken meer rust. Met een aangepast trainingsschema, kreeg ik gelukkig de stijgende lijn weer te pakken.”

Nagenieten

Nixon kijkt met een tevreden gevoel terug op de loop. ‘’Ik ga nu lekker nagenieten en straks de trainingen weer oppakken, want ik doe mee aan de NK Cross op 16 december over het strand van Eersel en de NK Marathon van RTM in 2024.”

Meer over Ferandes

Advertenties uit de krant