Afbeelding

Slag ende Stoot viert jubileum

Algemeen

RHOON - Het Groots jubileum Concert van de Middeleeuwse muziekgroep Slag ende Stoot vond zaterdag 18 november plaats in de Dorpskerk. Ze kregen medewerking van koor Sparkling Voices en muziekvereniging De Volharding uit Rhoon.

Na een vrolijke optreden van de blokfluitgroep van de Volharding, o.l.v. Astrid van Die – Muizer en het jeugdorkest van De Volharding in het voorprogramma, opende wethouder Mieke van Ginkel het concert. “Bij het jubileumconcert van Slag ende stoot met muzikale bijdrage door onder andere Interkerkelijk Koor Sparkling Voices, Volharding Rhoon en Joyful Inspiration. Als wethouder cultuur gaat mijn hart hier sneller van kloppen”, zei ze na afloop.

Het werd een feestelijk programma met een zeer enthousiast publiek. In de afgelopen weken had Slag ende Slag samen met de Volharding o.l.v. Daphne Wesseling en de Sparkling Voices o.l.v. Arjen Uitbeierse intensief samengewerkt aan de programmering. De presentator Kees Spronk leidde de nummers in. Er was een breed scala van muzieknummers teruggaand in de tijd tot in de elfde eeuw met een oud Grieks werk, van de Engelse koning Henry de achtste, pelgrimsliederen, liefdesliederen en ook spetterende werken van de drie deelnemende groepen tezamen en samen met het orgel van de Dorpskerk, bespeeld door Sander van der Kaaij. 

Bij de afsluiting lieten de gezamenlijke artiesten luid en duidelijk horen dat het Wilhelmus van oorsprong een strijdlied is.

Afbeelding

Advertenties uit de krant