Foto's Jessy Domenie.
Foto's Jessy Domenie.
FOTO

22 bokswedstrijden tijdens open dag BCVA

Algemeen

POORTUGAAL - De jaarlijkse open dag van BCVA wordt ieder jaar groter en spectaculairder. Zaterdag 11 november vond de open dag in gymzaal Poortugaal weer plaats. Dit keer met maar liefst 22 bokswedstrijden, een uitpuilende zaal vol publiek en een speciaal momentje voor trainer Chris de Korte. 

Chris is al veertig jaar aan BCVA verbonden. Toen heette de vereniging nog BCVP. Met zijn zeventiende jaar werd hij lid en in 2000 nam hij het over. De leden van de vereniging hebben met zijn allen geld ingezameld om Chris te verrassen. ‘’Ik wist wel dat er iets zou gebeuren”, vertelt Chris aan de telefoon. ‘’Maar ik had geen idee wat. Ik kreeg geld om mijn vaarbewijs te halen, een grote gouden champagnefles, er komen logo’s van op alle bokszakken en een goud trainingspak met een zwart logo. Echt geweldig”

Het speciale moment vond plaats na de wedstijd die hij tegen zijn zoon Cas bokste. Daarnaast waren er bokswedstrijden van de allerkleinste tot aan de wedstrijden met profboksers zoals Don Diego Poeder en Franklin Lopes. De rol van ringspeaker werd vervuld door Ray Martin, geen onbekende op dit gebied. ‘’Hij zat compleet volgeboekt, behalve dit weekend”, lacht Chris. ‘’Dat kan geen toeval zijn.” Chris is er trots op dat deze profs zijn open dag bijwonen. ‘’Super dat ze hier tijd vrij voor maken.”

Op het einde van de avond werden er drie stijlprijzen uitgereikt. In de categorie jeugd was deze prijs voor Mika van Straaten (12). Bij de dames ging de prijs naar Paula van den Eijnden en bij de heren naar Puck Schachtschabel. 

BCVA groeide het afgelopen jaar bijna uit zijn jasje. De vereniging kent nu 300 leden. De trainingsuren lopen vol en Chris hoopt dat er meer uren bij kunnen komen. ‘’De club groeit, maar de gymzaal natuurlijk niet”, zegt hij. ‘’Eens kijken hoe we dat in de toekomst kunnen gaan doen.”

De foto’s zijn gemaakt door Jessy Domenie.

Foto's Jessy Domenie.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant