Foto's FotoSjors.
Foto's FotoSjors. Foto: FotoSJORS

‘We willen wel woningbouw, maar niet op deze hoogte’

Algemeen

RHOON - Frank Struijk sprak als vertegenwoordiger van de bewonersgroep Welzesneswijk in tijdens de raadsvergadering op 6 november. Hij liet aan de raad en het college weten dat de bewoners niet blij zijn met de hoogte van het te bouwen project op de Dorpsdijk, locatie Palsgraaf. ‘’ Laat heel duidelijk zijn, vrijwel niemand in de wijk is tegen bouw , wel tegen hoogbouw. Vijf woonlagen is te hoog! Nieuwbouw, hoe eerder hoe liever op een plek welke door verkrotting van het ooit markante boerderijtje en sloopauto’s op een braakliggend terrein inmiddels een zwerende wond in het dorp is”, sprak hij onder andere. 

‘’Het gaat niet alleen om de direct omwonenden, voor wie het complex een enorme impact heeft op hun woongenot/privacy/mogelijk bouwschade en waarde van hun huis. De vraag is: wat betekent dit voor het karakter en de sfeer van de wijk en daarmee van het dorp. Willen we dat Rhoon een dorp blijft of vinden we dat het grootstedelijke aspiraties moet hebben? Die vraag zou leidend moeten zijn bij het nemen van onomkeerbare besluiten die zo diep ingrijpen in de identiteit van een laagbouwwijk.”

De tribune zat vol met bezorgde omwonenden. Na gebruik te hebben gemaakt van het inspreekrecht overhandigde Struijk de opgehaalde handtekeningen aan burgmeester Jolanda de Witte. ‘’Dit zijn handtekeningen van 94 procent van alle bewoners van de Welzeneswijk en bewoners van de Hooghe Heerlijckheid die u vragen dit huidige plan met deze hoogte niet te accorderen. Luister naar uw burgers en voorkom een onomkeerbare fout.”

Vorige week spraken we met Ron en Nicolien Braber over ditzelfde onderwerp. Lees hier meer.

Afbeelding

Advertenties uit de krant