De Maasstraat ligt aan het terrein waar de huizen gebouwd worden.
De Maasstraat ligt aan het terrein waar de huizen gebouwd worden.

Omwonenden niet blij met hoogte bouw Dorpsdijk

Algemeen

RHOON – Dat er woningen worden gebouwd op de locatie Palsgraaf, tussen de Dorpsdijk en de Maasstraat in Rhoon snappen de omwonenden heel goed. ‘’Er moet nu eenmaal gebouwd worden vanwege het woningtekort en daar zijn we ook niet op tegen”, zegt Ron Braber namens de omwonendengroep ‘Welzeneswijk’. ‘’Maar twaalf meter hoog en aan de andere kant 15 meter hoog, vinden we echt niet kunnen.”

De plannen voor locatie Palsgraaf worden maandag 6 november in de raadsvergadering besproken. Op 14 november wordt er een inloopavond gehouden door Kavel Vastgoed over het bestemmingsplan. Van tevoren is er twee keer gepraat met de omwonendengroep ‘Welzeneswijk’. ‘’Dit was op ons eigen initiatief”, verduidelijkt Nicolien Braber. ‘’En we hadden ook niet het idee dat er naar ons geluisterd werd. Natuurlijk zijn er kleine aanpassingen gemaakt, maar er werd laks gereageerd op vragen over het smalle trottoir en ons uitzicht bijvoorbeeld. Pas later kregen we het idee dat medewerkers van Kavel ons serieuzer gingen nemen.”

Het gaat om maximaal 69 woningen. Dit worden vijf woonlagen aan de kant van de dijk en vier woonlagen aan de kant van de Maasstraat. Dat betekent dat de hoogte aan de kant van de Maasstraat straks op 12 meter ligt. ‘’En dat betekent weer dat hier naast onze tuin op enkele meters afstand dus een gebouw wordt neergezet, waarvan de bewoners zo bij ons in de tuin en in ons huis kunnen kijken”, zegt Nicolien. ‘’We hebben dan totaal geen privacy meer.”

Er zijn nog een aantal zaken waar overheen gewalst lijkt te worden. Zo is er een parkeerprobleem. ‘’Nu zijn de straten al smal en staan vol met auto’s. Bij het plan komt een parkeervoorziening, maar dat zal uiteraard niet genoeg zijn”, zegt Ron.

Raadsleden uitgenodigd om te komen kijken aan de Maasstraat

‘’We zitten hier vlak achter het centrum, de straten staan al vaak vol en met minimaal 69 nieuwe bewoners - ongetwijfeld zullen dit er meer zijn - zal dit probleem enkel maar toenemen.”

De raadsleden zijn uitgenodigd om te komen kijken bij de Maasstraat. ‘’Het klinkt misschien niet hoog en dichtbij, maar als je hier bij ons in de tuin staat, dan krijg je een aardig beeld van hoe het zal zijn. We hopen dat ze komen kijken zodat ze een weloverwogen beslissing zullen nemen.”

Raadsvergadering

De bezwaren van de omwonendengroep zullen ook worden uitgesproken tijdens het inspreekrecht van de raadsvergadering op 6 november.

Advertenties uit de krant