Meneer Louw samen met wethouder Mieke van Ginkel bij een foto van schoenmaker Gerrit van Oostende.
Meneer Louw samen met wethouder Mieke van Ginkel bij een foto van schoenmaker Gerrit van Oostende. Foto:
FOTO

Herinneringsroute bij Hooge-Werf

Algemeen

POORTUGAAL – Donderdag 21 september was het Wereld Alzheimerdag. Bij de Hooge-Werf werd daar aandacht aanbesteed met een herinneringsroute door de werkgroep Dementie vanuit het project Dementie Vriendelijk Albrandswaard.

Door middel van grote foto’s werd de route uitgezet. Startende onder de afkap voor de Hooge-Werf, waarna de foto’s binnen verspreid stonden in de grote hal. Het was eigenlijk de bedoeling dat de foto’s buiten rondom de Hooge-Werf zouden staan, maar de regen gooide daarvoor roet in het eten.
De herinneringsroute werd geopend door wethouder Mieke van Ginkel. Zij liep de route samen met meneer Louw.

De foto’s waren beschikbaar gesteld door de Oudheidkamer Rhoon, Poortugaal. Zo waren er onder meer foto’s te zien van het oude gemeentehuis, schoenmaker Gerrit van Oostende, bakkerswinkel ‘t Winkeltje aan de Dorpsdijk, de watersnoodramp in Rhoon en het boerenleven in het Buijtenland. 

Niet iedereen is geboren en getogen in Albrandswaard, maar toch werden er volop herinneringen opgehaald. Na de route, werd het publiek getrakteerd op zelfgebakken koekjes van de dagbesteding van Argos en een optreden van een zanger.

De foto’s worden ook nog op andere locaties gebruikt zoals bij Villa Maja en over een aantal maanden zullen de foto’s nogmaals bij de Hooge-Werf worden geplaatst zodat bewoners erlangs kunnen lopen.

Wethouder Mieke van Ginkel opende de herinneringsroute.
De herinneringen aan het oude gemeentehuis werden opgehaald.

Advertenties uit de krant