Afbeelding

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Zomerlanden

Algemeen

REGIO - Natuurbegraafplaats Zomerlanden in Heinenoord houdt op zaterdag 30 september voor de tweede maal een inspiratiedag. 

De bezoekers komen deze dag alles te weten over natuurbegraven en een ‘groene’ en persoonlijke uitvaart. Er zijn rondleidingen, een informatiemarkt, muziek en diverse kleine demonstraties.

Op een laagdrempelige manier wordt uitgelegd wat er allemaal mogelijk is op een hedendaagse uitvaart. Op de informatiemarkt naast het ontvangsthuis van de begraafplaats zijn diverse kramen aanwezig op het gebied van rouwbegeleiding, kisten, urnen, muziek, de laatste zorg, bloemen en meer. Ook wordt verteld hoe een natuurbegrafenis in zijn werk gaat, hoe een wade wordt gemaakt en hoe een afbreekbare urn er uitziet. Ook is er muziek, zijn er ieder half uur rondleidingen en zijn er demonstraties op de natuurbegraafplaats. Het uitgebreide programma vindt u op de website.

Medewerker Madelein: “We krijgen veel vragen over de mogelijkheden op Zomerlanden. Simpele vragen als: ‘Mag je gewoon in een kist begraven worden?’, bijvoorbeeld. Op zo’n dag als de inspiratiedag kunnen we op een beeldende manier antwoord geven op die vragen. We vinden het mooi dat we kunnen bijdragen een ‘moeilijk’ onderwerp als de dood, bespreekbaarder te maken.”

Zomerlanden is nu twee jaar geopend als eerste, grote natuurbegraafplaats van de Hoeksche Waard en de hele provincie Zuid-Holland. Het oeverbos in Heinenoord bestaat deels uit een oud loofbos en deels uit jonge nieuwe bomen. Het bos heeft in twee jaar tijd een heuse transformatie ondergaan en is tot bloei gekomen. 

Bezoekers zijn op zaterdag 30 september van 11 tot 16 uur welkom bij het ontvangsthuis aan de Boonsweg 117 in Heinenoord. Toegang is gratis en er is genoeg parkeergelegenheid. Aanmelden is niet nodig, maar wel gewenst via de website: www.zomerlanden.nl. Op die site is ook het complete programma te vinden. 

Advertenties uit de krant