Afbeelding
Foto: MLADEN PIKULIC

Nederlandse nationaliteit voor elf inwoners van Albrandswaard

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op 30 augustus kregen elf inwoners van Albrandswaard de Nederlandse nationaliteit. Zij zijn oorspronkelijk afkomstig uit Portugal, Turkije, Rusland, Roemenië en Kroatië. 

Burgemeester Jolanda de Witte overhandigde in het Huis van Albrandswaard de documenten behorende bij het bewijs van Nederlanderschap, nadat zij de verklaring van verbondenheid hadden afgelegd. 

Zij feliciteerde de nieuwe Nederlanders van harte: “De naturalisatieceremonie is de laatste stap in een lange procedure om Nederlander te worden. Daar is voor de betrokkenen altijd veel aan vooraf gegaan. Ik wil hen op dit formele moment graag feliciteren met dit bijzondere moment in hun leven.”

Naturalisatie

De naturalisatieceremonie is een officiële bijeenkomst waarin men moet beloven de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en bijbehorende plichten te vervullen. Iedereen vanaf zestien jaar is verplicht de verklaring van verbondenheid af te leggen. Het bewijs van verkrijging van de Nederlandse nationaliteit wordt hierop uitgereikt door de burgemeester. Hierna is een verblijfsvergunning niet meer nodig, ook niet als men nog een tweede nationaliteit heeft.

Advertenties uit de krant