Jachthaven Rhoon
Jachthaven Rhoon

Escapeboot tegen ondermijnende criminaliteit in jachthaven Rhoon

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Op vrijdag 16 juni meert een Escapeboot aan in jachthaven Rhoon. Hiermee wil de gemeente aandacht vragen voor wat booteigenaren en bezoekers van de jachthaven zelf kunnen doen tegen ondermijning. Zij worden uitgenodigd om een poging te wagen uit de escapeboot te ontsnappen.

Een jachthaven is een gewilde plek voor booteigenaren en watersportliefhebbers. Maar ook voor criminelen kan een jachthaven een interessante locatie zijn, omdat zij hier redelijk anoniem kunnen verblijven en zo gemakkelijk criminele activiteiten kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het witwassen van geld, drugshandel en mensensmokkel.

De gemeente wil hier aandacht voor vragen en bezoekers en gebruikers van de haven weerbaar maken tegen criminaliteit. Daarom wordt de Escapeboot ingezet om bewustwording te creëren en gebruikers van de jachthaven te leren hoe ze verdachte situaties kunnen herkennen en melden. 

Voor wie?

De Escapeboot is bedoeld voor booteigenaren, jachthavengebruikers, ondernemers en overheidspersoneel. Zij komen regelmatig situaties tegen die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit, maar weten niet altijd hoe ze deze signalen moeten herkennen.

Het spel

De Escapeboot ligt van 11.00 tot 17.45 uur in de jachthaven in Rhoon. Elk uur kan een nieuw team de escapeboot betreden en de uitdaging aangaan. Men kan zich aanmelden voor een tijdvak van 1 uur, alleen of met meerdere personen. Ontsnapt u op tijd? Tijdens het spel op de Escapeboot worden deelnemers uitgedaagd om signalen van ondermijnende criminaliteit te herkennen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere mensenhandel, drugstransport, geldtransport en het anoniem verblijven op een boot om uit handen van justitie te blijven. In de drijvende escaperoom krijgen deelnemers 30 minuten de tijd om foute keuzes te vermijden en uitdagende puzzels op te lossen.

Na afloop van het spel wordt toegelicht hoe men verdachte signalen kan melden. Bovendien is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige specialisten.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.albrandswaard.nl/escapeboot. Wees er snel bij, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt.

Advertenties uit de krant