(foto: Mladen Pikulic)
(foto: Mladen Pikulic) Foto: MLADEN PIKULIC

Oekraïense vluchtelingen bedanken Albrandswaard met diner

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Als dank voor de gastvrije opvang in Albrandswaard hebben Oekraïense vluchtelingen een diner aangeboden aan alle vrijwilligers die er voor hen waren in het afgelopen jaar. Ook burgemeester Jolanda de Witte was uitgenodigd om dit bijzondere diner bij te wonen.

Het diner vond plaats in de opvanglocatie aan de Kleidijk, en was georganiseerd samen met de Oekraïense vluchtelingen uit de Schutskooijwijk in Poortugaal. Op uitnodiging van de vluchtelingen genoten de vrijwilligers samen met de burgemeester van een diner bestaande uit lokale Oekraïense gerechten.

In een leegstaand kantoorpand aan de Kleidijk worden voor een periode van 1,5 jaar vluchtelingen uit Oekraïne gehuisvest. Sinds mei 2022 wonen hier ongeveer veertig vluchtelingen. In de Schutskooiwijk zijn ook sinds mei 2022 twintig woningen beschikbaar voor vluchtelingen uit Oekraïne. In totaal worden in Albrandswaard 110 Oekraïense vluchtelingen gehuisvest.

De gemeente Albrandswaard ontving deze maand een certificaat vanuit de Ukrainian Civil Society Hub, een organisatie vanuit het Europees parlement. Hiermee geeft de Oekraïense gemeenschap aan erkentelijk te zijn voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in onze gemeenschap.

Advertenties uit de krant