Afbeelding
Foto:

Felicitaties voor echtpaar Dubel

Algemeen

POORTUGAAL – Burgemeester Jolanda de Witte heeft maandagmiddag een bezoek gebracht aan het echtpaar Dubel. Het was die dag precies 65 jaar geleden dat ze in het huwelijk traden.

Ze trouwden in Poortugaal, de plaats waar ze ook geboren zijn. “We zijn hier geboren, getogen en nooit weggeweest”, zo drukt mevrouw het uit. Daar moet wel aan toegevoegd worden dat de familie van meneer altijd meer op Rhoon gericht was. “Ik ben met één been in Poortugaal en met het andere in Rhoon geboren. We woonden precies op de grens”, legt hij uit.

Meneer Dubel is begonnen als timmerman en heeft later diverse functies in de bouw gehad. Zo werkte hij mee aan de bouw van de Heinenoordtunnel en de Kiltunnel. Tegenwoordig is bij vrijwilliger bij het Zuidhollands Landschap in Klein Profijt.

Mevrouw Dubel werkte tot haar huwelijk op kantoor. Ze zat later in de kerkenraad en was mantelzorger. Tegenwoordig heeft ze als hobby het maken van kaarten. Die worden verkocht ten bate van de Protestante gemeente.

Het echtpaar kreeg een zoon en heeft inmiddels ook twee kleinkinderen. Ze vierden hun 65-jarig huwelijksfeest vrijdag met een receptie in de Brinkhoeve. Daar kregen ze geld aangeboden dat bestemd is voor de hulp aan kinderen in Hongarije.

Uit de krant

Advertenties uit de krant