Afbeelding
Foto:

Stacey Rietveld liep de New York minimarathon

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Stacey Rietveld liep samen met haar moeder mee met de New York minimarathon in Rotterdam. Hier haar relaas.

Door Stacey Rietveld

Wij liepen mee voor het Diabetesfonds en hoopten met het artikel meer donaties te ontvangen. Helaas heeft het minder donaties opgeleverd dan wij hadden gehoopt, toch hebben wij samen een bedrag van 214 euro opgehaald. Het totale bedrag dat is opgehaald met de New York minimarathon staat op 164.179 euro.

De loop was een van de leukere hardloopevenementen waar wij tot nu toe aan mee hebben gedaan. Het parcours ging langs verschillende trekpleisters van Rotterdam. We liepen eerst langs de Willemskade en zijn we langs het Wereldmuseum en Belasting & Douane museum door het Park bij de Euromast gelopen. We liepen langs de Chinese boot, waar wij werden verrast met enkele muziek artietsen en een Chinese draak. Hierna gingen we de Maastunnel door via de fietstunnel.

Na een lange weg langs de Waalhaven en door Charlois hebben we een heerlijk groot stuk door het Zuiderpark gelopen, waarna we ook de Walkeniersweide hebben gehad. Na een stukje door Vreewijk te hebben gelopen, liepen we langs Varkenoord waar op dat moment ook de kinderen/jeugd van Feyenoord aan het trainen waren. Uiteraard hebben we ook langs het prachtige stadion van Feyenoord ‘De Kuip’ gelopen. Hier werden we toegejuicht door mijn vader die met zijn motor richting de Kuip was gereden om ons aan te moedigen.

Wij zijn vervolgens onze weg vervolgd, over het Varkenoordsviaduct langs de Essalam Moskee. Boven aan het viaduct moesten we even een klein stukje wandelen door het opspelen van blessures. Al snel hebben we de draad weer opgepakt, over de Laan op Zuid en zijn we linksaf geslagen langs Coffeeshop NY door de Afrikaanderwijk. Hier was op dit moment ook de bekende markt. We kwamen uit bij metrostation Maashaven en liepen langs de Maassilo. Hier stond de NY Sheriff ons door een megafoon toe te juichen. We hebben de Maashaven rondgelopen en zijn over de Noordzijde Katendrecht ingelopen. Hier hadden we een leuk uitzicht over Speelstad Rotterdam met het reuzenrad dat daar staat.

Na de bocht op de kop van Katendrecht kwamen we de imposante SS Rotterdam tegen. Hier hebben we nog een klein stukje gewandeld in verband met blessures en om ons voor te bereiden op het laatse stul. Hierna hebben we onze weg vervolgd richting de Rijnhavenbrug. Onderweg kwamen we nog een watertaksi tegen die een passagier ophaalde. Eenmaal over de Rijnhavenbrug liepen we tegen Hotel New York aan. We liepen over het Holland Amarikaplein, langs het kantoor van de Watertaxi en een indrukwekkend piratenschip dat hier lag aangemeerd. We hebben de Wilhelminakade afgelopen, langs het World Port Center, de Cruise Terminal en de Foodhallen.

Bij metrostation Wilhelminaplein zijn we de Erasmusbrug over gegaan. Dit was het laatste stukje van de route. Eenmaal de Erasmusbrug over, werden we via een heuvel links van de weg naar de finish geleid. Hier werden we feestelijk onthaald door Cheerleaders en een Rugbyteam en mochten wij onze medaille in ontvangst nemen met een tijd van 2 uur en 14 minuten.

Na afloop werd er flink gefeest met Lee Towers, die onder andere de nummers ‘Sweet Carloni’, You never walk alone’ en ‘Mijn Feyenoord’ zong. Er werd zelfs nog een polonaise gedaan over het evenemententerrein! Hierna zijn wij naar huis gegaan, hebben we nog een stukje gefietst naar Barendrecht om een heerlijk ijsje te halen bij IJssalon Hemels en hebben we ’s avonds lekker met zijn tweeën gebarbecued.

Al met al was het een ontzettende leuke ervaring en zijn we alweer opzoek naar een nieuw hardloop evenement om aan mee te doen. “

Afbeelding

Uit de krant

Advertenties uit de krant