De open dag werd  goed bezocht.
De open dag werd goed bezocht.

Inwoners van Albrandswaard bezoeken open dag De Kijvelanden

Algemeen

POORTUGAAL - Voor veel mensen is een Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) een gesloten wereld. Afgelopen zaterdag, 18 maart, kwam daar voor zo’n 120 mensen verandering in; zij bezochten de open dag van FPC de Kijvelanden. Onder de bezoekers waren ook zo’n 40 inwoners van Albrandswaard. Zij werden in de ochtend als eerste welkom geheten.
Na een presentatie over tbs kregen bezoekers een rondleiding door de tbs-kliniek. Ze spraken met medewerkers en patiënten en kregen op die manier een goed beeld van hoe het eraan toegaat achter de hoge hekken en muren.
Vanuit de media wordt er vaak een bepaald beeld gegeven van een tbs-kliniek, dat blijkt reuze mee te vallen. ,,Heel anders dan ik had verwacht, ik zou de patiënten niet van de medewerkers kunnen onderscheiden” zegt een inwoner van Albrandswaard.

Tevreden gevoel
FPC de Kijvelanden kijkt met een tevreden gevoel terug op de open dag. Een (te) lange periode heeft de open dag niet door kunnen gaan vanwege corona. Fijn dat er nu weer bezoekers konden worden toegelaten. Directeur Bedrijfsvoering Joep Adank: ,,We zouden dit eigenlijk veel vaker moeten doen.”

Naast FPC de Kijvelanden, deden nog negen andere klinieken mee aan de open dag, georganiseerd door TBS Nederland. Meer informatie over TBS is te vinden via de website van TBS Nederland.

Uit de krant

Advertenties uit de krant