Afbeelding

Voorleeswedstrijd op Valckesteyn-Noord

Algemeen

POORTUGAAL – Tijdens de Nationale Voorleesdagen werd er op Valckesteyn-Noord een voorleeswedstrijd gehouden. Alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 konden zich opgeven om een fragment zo mooi mogelijk voor te lezen. In de klassen werden er voorrondes gehouden. Uit elke klas kwamen 3 winnaars die de strijd met elkaar aangingen op het podium in de aula. Terwijl alle kinderen van de school vol spanning in de hal zaten te kijken, lazen zes kinderen op hun allerbest voor. 

Maya, Madou en Isabella uit groep 3,4 en 5 lazen alle drie een stukje voor terwijl de jury toekeek. Uit groep 6, 7 en 8 deden Jaysen, Lana en Phelim hun uiterste best. 

Het was een spannende strijd en het was voor de jury geen gemakkelijke opgave om een winnaar te kiezen. Na lang overleg is er uit elke groep een winnaar gekomen. Isabella uit groep 3 en Phelim uit groep 8 gingen er met de winst vandoor. Zij hebben allebei een boekenbon gewonnen en kregen een certificaat. Alle andere deelnemers kregen een bewijs van deelname. 

Ook in groep 1 en 2 werd stilgestaan bij het belang van voorlezen.
Er werd een kleurwedstrijd gehouden en de winnaar ging naar huis met een boek. Maya had drie dagen over het inkleuren van haar kleurplaat gedaan en werd de terechte winnaar.

Advertenties uit de krant