Afbeelding

Val jeFit

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Val jeFit voor valpreventie gaat van start op 28 februari en loopt tot 27 juni. 

Het valpreventie project Val jeFit wordt gehouden in de sportzaal van sv WCR op dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur op sportpark de Omloop aan de Omloopsweg in Rhoon.

Een uur sporten en bewegen om het lichaam fitter en sterker te maken, Stabieler, sterker waardoor de kans op vallen kleiner wordt en het opstaan makkelijker gaat.

Het trainingsuur is opgebouwd met een warming up in de vorm van wandelen – bewegen, op een judomat van 21 bij 12 meter. Tijdens het wandelen bv balansoefeningen.

Het oefenen voor het vallen voor – en achterover op een extra dikke mat. Het afrollen van deze mat en weer naar veilige omgeving zien te komen. Uitlopen, wandelen en wat kletsen en als er behoefte is wat drinken in de kantine van sv WCR

Iedereen kan meedoen. 

In het Val jeFit programma is er aandacht voor balans en evenwichtsoefeningen, spieren versterken, krachtoefeningen, actief wandelen, cognitieve oefeningen, vallen en opstaan en bewuste voeding.

Het Val je Fit is een samenwerking vanuit het Akkoord van Albrandswaard met de gemeente Albrandswaard, SWA, sv WCR en stichtingSPAL

Op de website van stichting SPAL staan voorlichtingsfilmpjes over preventie,

www.sportbalans.nl/val-jefit.html        
Meer informatie Aad Wijntjes 06-46226208.

Uit de krant

Advertenties uit de krant