Stockfoto Schotland.
Stockfoto Schotland.

Reisshow Schotland bij OVA

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op de middagbijeenkomst van februari kunnen bezoekers bij OVA genieten van een mooie audiovisuele reisshow. Deze show wordt vertoond op een groot projectiescherm. Het echtpaar Breet maakt vele reizen en maken in ieder land mooie video’s. De samenstelling van de beelden is zo mooi dat het net is of men zelf op reis is. 

Deze middag laten zij zien hoe mooi Schotland is.

Schotland is een voormalig koninkrijk en maakt nu deel uit van Groot Brittannie. Deze zwerftocht door Schotland begint in de grensstreek met Engeland, welk gebied al van oudsher als het Borderland (grensland) wordt aangeduid. De Melrose Abdij is hier een van de beste voorbeelden van gotische architectuur. Na een bezichtiging van de hoofdstad Edinburg gaan ze noordwaards naar Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden. Langs deze route bezoeken ze de Highland Games, een festijn dat behoort tot de echte Schotse folklore met wedstrijden in boomstamwerpen, kogelstoten en doedelzakspelen. Verder voert de route langs Loch Ness en maken ze een uitstapje naar het dal van Glen Coe waar de berglandschappen tot de meest indrukwekkende van heel Schotland behoren. Ook bezoeken ze enkele eilanden voor de kust met veel interessante bezienswaardigheden. 

Deze middagbijeenkomst is gratis voor OVA leden inclusief koffie/thee. Niet-OVA- leden zijn welkom, en betalen 7,50 euro. 14 februari. Zaal open 13.30 uur. Aanvang 14 uur. De Brinkhoeve in Poortugaal. 

Uit de krant

Advertenties uit de krant