Afbeelding
Foto:
VIDEO

Nieuwe bakfiets voor Arie

Algemeen

RHOON - Vanmorgen kreeg Arie Baars de fietssleutels van zijn gloednieuwe bakfiets overhandigd door Arie-Willem Stout van Bike-Totaal Stout. Onder het oog van zijn begeleiders en wethouder Mario Bianchi, maakte hij zijn eerste rondjes om de oude school bij de fietsenwinkel.

,,Ik ben zooo blij”, zei hij enthousiast toen hij aankwam. Hij doet nog net geen dansje. Er was hem verteld dat hij tot dinsdag moest wachten op de fiets, maar vanmorgen hoorde hij dat hij vandaag zijn nieuwe fiets al kreeg. ,,Ik heb de afgelopen nachten een beetje slecht geslapen”, lachte Arie. Het was ook wel nodig. Zijn oude fiets had al 15.000 kilometer op de teller staan en de versnellingen deden het niet meer.

Arie werkt voor een bedrijf dat hem detacheert aan de gemeente Albrandswaard. Sinds een jaar of vijf houdt hij Rhoon en Poortugaal schoon. Wie ken hem niet? Hij is altijd vrolijk en zegt iedereen gedag. In de ochtend om half drie gaat zijn wekker al. Hij stapt op zijn ‘gewone’ fiets, rijdt rond om te kijken waar hij vandaag in de gemeente moet zijn en om zeven uur stapt hij op de bakfiets om het vuil op te halen. Daarnaast houdt hij meteen van alles in de gaten. Auto’s die niet goed geparkeerd staan, vuil in de sloot, hij geeft het allemaal door aan buurtpreventie. Zonder Arie zou de gemeente een stuk vuiler zijn. 

Van maandag tot donderdag houdt Arie de gemeente schoon en op vrijdag en in het weekend sluit hij aan bij buurtpreventie en als de verkeersregelaars ingezet worden, verzorgd Arie de catering.

Aan pensioen moet Arie niet denken. Hij is nu 61 jaar, maar niet van plan ooit te stoppen met werken. 

Bekijk hier de video


Uit de krant

Advertenties uit de krant