Ilse van Werkhoven-Beijk.
Ilse van Werkhoven-Beijk. Foto: Menno van Werkhoven www.lerp.nl

Ilse van Werkhoven-Beijk schrijft kinderboek

Algemeen

RHOON - Ilse van Werkhoven-Beijk uit Rhoon heeft een boek geschreven voor kinderen over hackers, computercriminelen en online veiligheid 

,,Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd te maken met de digitale wereld. Omdat deze wereld inmiddels zo’n groot en vast onderdeel vormt van ons dagelijks leven, is het soms moeilijk om de gevaren ervan in te zien. Daarom is het verhaal van Mikko, waarin op toegankelijke en kindvriendelijke wijze uitleg wordt gegeven over de gevaren van de digitale wereld en digitale veiligheid, juist zo belangrijk voor jonge kinderen”, vertelt Ilse.         

Ilse is moeder van twee kinderen. Ze is zich erg bewust van de gevaren – maar ook van de mooie dingen – van het internet, van computers en gamen. Door haar werk als informatiebeveiliger snapt zij dat bewustwording de eerste stap is naar veiligheid.         

Het boek gaat over de achtjarige Mikko die erg van gamen houdt. Op een dag kan Mikko niet meer inloggen in zijn favoriete computerspel. Samen met zijn maatje Kevin gaat hij op onderzoek uit. Wat blijkt? Iemand heeft zijn wachtwoord veranderd. Mikko kan zichzelf wel voor zijn kop slaan. Hij vond zichzelf erg slim om de naam van zijn hond Alfie en zijn geboortejaar te gebruiken. Maar nu weet hij wel beter. Iedereen die hem kent, zou dat zo kunnen raden. Mikko en Kevin bedenken een plan om de boef te ontmaskeren en terug te pakken. Want zo ga je niet met mensen om. En ze krijgen er ook nog een hobby bij.

Het boek is te koop bij
www.boekscout.nl voor 15,50 euro. ISBN 9789464683486.
Het boek is geïllustreerd en bevat 40 pagina’s.

Advertenties uit de krant