Afbeelding

Brandweer op de Blokkentoren

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op peuterspeelzaal de Blokkentoren wordt druk gewerkt aan het thema ‘Bas en de brandweer’.

Alle activiteiten zijn op dit thema afgestemd ; zo worden er brandweerhelmen geverfd, puzzels gemaakt, liedjes gezongen, brandweerkazernes met blokken gebouwd en boeken gelezen. De kleine brandweermannetjes en -vrouwtjes zijn in de weer met het blussen van verschillende brandjes. Zowel het brandende flatgebouw als de boerderij worden dagelijks vakkundig geblust. Verder bekijken ze samen hoeveel water er in een emmer past, hoeveel sporten een ladder heeft en leggen we een heus parcours af in de gymzaal.

“Op deze manier zijn we bezig om al onze ontwikkelingsgebieden te stimuleren. Naast het blussen van branden ontdekken we dat de brandweer nog andere werkzaamheden heeft. Hij haalt bijvoorbeeld poezen uit de boom, hij kan helpen bij ongelukken of hij haalt na een storm omgewaaide bomen van de weg. Als afronding krijgen we de brandweer op bezoek. En wie weet …..mogen we blussen met een echte brandweerspuit”, vertelt een van de medewerksters.
De Blokkentoren is een peuterspeelzaal voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar. Het is één van de vijf locaties in Albrandswaard en valt onder Gro-Up.

Uit de krant

Advertenties uit de krant