Afbeelding
Foto:

Wandel en Beweeg mee met SPortief ALbrandswaard

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Via stichtingSPAL (Sportief ALbrandswaard) is het mogelijk om in groepsverband aan vijf wandel gerelateerde activiteiten deel te nemen voor je fitheid, conditie, sterkere spieren , meer balans, trainen voor een meerdaagse tochten ,afslanken, sociale contacten, leefstijl.

De activiteiten bestaan uit Sportief Wandelen en Nordic Walking en worden begeleid door allround wandelsporttrainers en begeleiders.

Het is meer dan een ommetje maken, er wordt actief aan bewegen gedaan. Het is voor de meeste deelnemers hun wekelijks sport en beweeguurtje, hun doel om fit te worden en te blijven, sociale contacten te houden, een vast doel te hebben in het bewegen.

De wandelactiviteiten vinden plaats op dinsdagmorgen, woensdagmorgen – donderdag en zondagmorgen. Op donderdag en zondagmorgen is een wandeltocht tussen de 7 en 8 km - ongeveer anderhalf uur. Dinsdagmorgen is het trainen en verder oefenen met Nordic Walking Woensdagmorgen een wandel gerelateerde training met lichaamsoefeningen.

Donderdagmorgen is er een tweede groep. Om 11.30 uur wordt er gestart met een Wandel je Fit Extra groep. Extra aandacht voor mensen die moeten – willen gaan bewegen omdat ze overgewicht hebben, niet fit zijn of aan het revalideren zijn van bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie en langzaam aan willen beginnen met bewegen. Wandelen in de buitenlucht met of zonder stokken voor mensen die denken dan ze het ‘normale’ tempo nog niet aankunnen, af willen afslanken en of andere lichamelijk ongemak hebben zoals bij voorbeeld diabetici of een chronisch ongemak hebben. Het gaat in deze groep wat rustiger en met meer rustmomenten.

Aad Wijntjes die deze extra groep begeleid is naast wandelsporttrainer ook leefstijlcoach.

Al de activiteiten vinden plaats vanuit Het Lokaal aan de Albrandswaardsedijk 180 nabij jachthaven Rhoon. Gelopen wordt er rondom en in de Rhoonse grienden en het Buytenland van Rhoon en Poortugaal. Na afloop van de activiteiten wordt er in Het Lokaal koffie of thee gedronken en wat nagepraat.

Meer informatie Aad Wijntjes tel. 06-46226208 of www.stichtingspal.nl

Advertenties uit de krant