RWA komt tekort tegen sterk Die Haghe

Algemeen

RHOON - Na vorige week het eerste punt gepakt te hebben, wachtte gisteren een zware uitwedstrijd tegen het favoriete Die Haghe in Den Haag.

Nadat RWA 2 het onderspit had gedolven moest RWA 1 aan de bak.

De start was goed. Na acht minuten stond het 2-3. Ze konden mede door goed verdedigend werk, lang bijblijven. De laatste voorsprong was 6-7 na 17 minuten. Vlak voor rust stond het 9-8 en dachten ze de rust te halen met een stand die close zou zijn. Echter gaf de thuisploeg nog even gas. Binnen een kleine vier minuten zetten de Hagenezen een 13-8 ruststand op het bord.

En direct na rust scoorde Die Haghe weer en was duidelijk dat het een lastig verhaal zou worden om nog een goed resultaat te kunnen behalen.

Verdedigend bleef RWA wel goed staan, alleen aanvallend werd het een stuk minder. Te weinig organisatie en daardoor te weinig in de afronding kunnen herhalen. De hele tweede helft liepen ze met vijf goals verschil achteraan 17-12). En toen er nog ruim vijf minuten te gaan waren, was RWA er niet goed meer bij en liepen ze alsnog tegen een ruime nederlaag aan. Eindstand 23-14.

Een verlies wat wel ingecalculeerd was, maar de uitslag is wel wat geflatteerd en had kleiner kunnen en moeten zijn. Maar helaas waren er te veel RWA-ers die niet een goede voldoende scoorden.

Zaterdag speelt RWA thuis tegen Tilburg. Aanvang 17.30 uur.