Cor Remmig bij zijn jaren vijftig verzameling.
Cor Remmig bij zijn jaren vijftig verzameling.

Terug naar de jaren 50 met Cor Remmig

Algemeen

RHOON - Cor Remmig heeft weer eens een andere collectie uitgestald in zijn kleine ‘museum’ aan de Thijsjesdijk 6. Dit keer staan er op de grote tafel allerlei producten uit de jaren vijftig uitgestald. Van stukken zeep tot aan spaarpotten en van gratis kleurboekjes die bij producten werden verstrekt tot aan tolbonnetjes.
Cor heeft al jarenlang in zijn werkplaats, waar hij nog steeds met zijn bijna 93 jaar kleine poppenmeubeltjes maakt, allerlei speelgoed en andere producten uitgestald. Op woensdag- en zaterdagmiddag is hij open voor het publiek. Tussen 14 en 17 uur kan men binnenlopen om weer even terug in de tijd te stappen. Ieder product heeft een eigen verhaal dat Cor erg graag deelt.

Hij vertelt over de spaaracties die er toen bestonden en dat de mensen speciaal een stuk zeep kochten vanwege de zegel voor gratis spulletjes. Hij laat een kwartetspel zien dat ouder dan hijzelf moet zijn. ‘Hier schreven ze ‘vis’ als ‘visch’, zie je? Dat deden ze in mijn tijd ook al niet meer’, lacht hij. 

Nog steeds zijn er Rhoonaren die niet weten van het museum. Zonde. Want zeker voor de oudere inwoners is het een feest van herkenning. Men herkent het museum aan het bord dat buitenstaat.

Uit de krant

Advertenties uit de krant