Julianaschool aan de Julianastraat in Rhoon.
Julianaschool aan de Julianastraat in Rhoon.

Noodlokalen voor Julianaschool, dependance voor Don Bosco

Algemeen

ALBRANDSWAARD - In de commissievergadering werd maandagavond de onderwijshuisvesting besproken. De Don Bosco school en de Julianaschool hebben ruimte tekort en daar moet een oplossing voor komen. De afgelopen zomer zijn er verschillende mogelijkheden verkent.

Het college zet op de korte termijn in op de realisatie van noodlokalen voor de Julianaschool en permanente dislocatie voor de Don Boscoschool. Echter is gebleken dat deze lokalen niet op de bestaande locaties gezet kunnen worden. Voor Don Bosco zou de locatie voor de permanente lokalen het Veerhuys zijn en de noodlokalen voor de Julianaschool komen dan bij het Park Rhoon. Op de lange termijn zal er een nieuw gebouw komen voor de Julianaschool aan de Rivierweg.

Het college verwacht dat ze binnen twee jaar aan de maximale capaciteit leerlingen zitten en de (nood)lokalen dus voor die tijd gerealiseerd moeten zijn. De nieuwbouw zou over zes jaar klaar moeten zijn.

Het streven is erop gericht om uiterlijk voor het zomerreces 2023 het Integraal Huisvestingsplan (IHP) Onderwijs aan de gemeenteraad voor te leggen.

Uit de krant

Advertenties uit de krant