Marlies Burger, Tonia Ruybroek, wethouder Mieke van Ginkel en Tjerk Sietsema.
Marlies Burger, Tonia Ruybroek, wethouder Mieke van Ginkel en Tjerk Sietsema. Foto:

Albrandswaard is nu ‘Dementievriendelijke gemeente’

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De gemeente Albrandswaard draagt sinds woensdag 21 september de titel Dementievriendelijke gemeente. Het bijbehorende certificaat kwam op een mooi moment want het was woensdag Wereld Alzheimer Dag.

,,We zijn op de goede weg. Er gebeurt veel en er is dankzij activiteiten en trainingen een toenemende bewustwording”, meldt wethouder Mieke van Ginkel. ,,Denk aan bijvoorbeeld het Alzheimer Café dat nu maandelijks plaatsvindt. Of dat ondernemers een training kunnen volgen om dementie beter te herkennen én dus beter om te gaan met deze groep mensen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld soms langer de tijd nodig. Die ruimte krijgen was vroeger vanzelfsprekend, nu niet overal meer. We hopen dat een stukje bewustwording helpt.” Verder komt er vanaf dit najaar maandelijks een Dementiejournaal in De Schakel, waarin activiteiten en praktische informatie worden gedeeld.
In de regio waren 21 september diverse activiteiten.

Voor mantelzorgers specifiek uit Albrandswaard die zorgen voor een naaste met dementie is op 27 september een dagje ontspanning op de SS Rotterdam. De gemeente, Argos Zorggroep en Mantelzorg Adviespunt werken hierin samen. Mantelzorgers kunnen deze dag hun naaste met dementie brengen bij de dagbesteding van Argos. Zelf mogen ze op de bus stappen. Aanmelden via mantelzorg@welzijnalbrands
waard.nl of 010-5018322.

Uit de krant

Advertenties uit de krant