Er zijn bouwplannen voor de Omloop.
Er zijn bouwplannen voor de Omloop.

Albrandswaard zet in op 659 woningen

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Gemeente Albrandswaard wil de komende jaren groeien met 659 woningen, waarvan 370 sociale woningen.

De gemeente moet in oktober een woningbod doen bij de provincie. Samen met veertien andere gemeentes binnen woonregio Rotterdam moet een regioakkoord voor de periode 2021-2030 worden vastgesteld. Het bestaande bod dat op 2019 is vastgesteld is ingehaald door de urgentie van de woningbouwopgave. 

Tijdens de commissievergadering op maandag 19 september werd het woningbod door de raad besproken. 

Voor het opstellen van het indicatieve woningbod zijn de huidige woningbouwplannen gebruikt. Het college richt zich in dit bod op een netto toevoeging van 659 woningen, waarvan 370 sociale woningen.

Wethouder Richard Polder: ,,De vraag is vele malen hoger dan wij hier aanbieden, maar we willen realistisch blijven. Het is dan ook een indicatief bod. Als we alle woonplannen, zoals de bouwplannen bij Antes en bij de Omloop, bij elkaar optellen komen we op 659 woningen. Deze plannen zijn nog ‘zacht’, maar zijn realistische genoeg om als woningbod aan de provincie door te geven.”

De vraag van de provincie is vele malen hoger dan het bod dat wordt uitgebracht. ,,Wij hebben eenvoudigweg niet de financiële middelen om meer woningen te realiseren. Stel dat de provincie of het rijk meebetaald, dan kunnen we overwegen om woningen rondom de metro te bouwen.”

Alle partijen waren het eens met het woningbod. Wel rezen er vragen op over de doelgroepen van de woningen, de duurzaamheid en bouwen in het groen van Albrandswaard. Dit zijn discussies voor later. Eerst moet het woningbod ingediend worden. 

Het woningbod wordt als hamerstuk in de raadsvergadering van 3 oktober ingediend.

Advertenties uit de krant