Foto: Karel Huijssen
Foto: Karel Huijssen Foto: Karel Huijssen

Speciale brancard voor Ambulance Wens

Algemeen

REGIO - Op vrijdag 26 augustus organiseerden de Lionsclubs weer hun jaarlijkse gezamenlijke golftoernooi voor het goede doel. Dit jaar was de opbrengst voor de Stichting Ambulancewens. 

Het toernooi werd gehouden op de prachtige 18-holes baan van Landgoed Golfclub Cromstrijen in Numansdorp. In totaal kwamen zo’n 120 golfers in actie voor het goede doel. Aan het slot van dit geslaagde evenement werd een symbolische cheque met het mooie bedrag van 16.000 euro namens de vier organiserende Lionsclubs overhandigd aan Kees Veldboer Jr., directeur van de Stichting Ambulance Wens.

De Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Het doel was om met de opbrengst van het golftoernooi de aanschaf van een speciale brancard (kosten 15.000 euro) mogelijk te maken. Dat is ruimschoots gelukt. 

Na afloop van de golfdag hield Kees Veldboer Jr. een indrukwekkende inleiding over het werk van de stichting. ,,Onze missie is om iedere terminale bedlegerige patiënt die aandacht te geven die hij of zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen.”

Veldboer Jr. volgde als directeur van Ambulance Wens vorig jaar noodgedwongen maar zeer gemotiveerd zijn vader op, die plotseling overleed als gevolg van een hartstilstand. Als ambulancechauffeur ontdekte Veldboer Sr. dat je soms met een heel klein gebaar enorm veel voor ernstig zieke mensen kunt betekenen. Hij besloot een stichting op te richten om de laatste wensen van terminaal zieken te vervullen.

Advertenties uit de krant