Roy Verduyn in het stemhokje.
Roy Verduyn in het stemhokje.

Roy Verduyn (VVD) stapt uit gemeenteraad

Algemeen

ALRANDSWAARD – VVD-fractievoorzitter Roy Verduyn stapt uit de gemeenteraad. In een brief aan de raadsleden schrijft hij dat ‘het raadswerk mij energie is gaan kosten in plaats van opleveren. In ben mijn motivatie helaas kwijtgeraakt’.

Verduyn heeft met diverse mensen prettig samengewerkt, schrijft hij. Maar hij heeft ook andere ervaringen. “Ik heb helaas ook momenten van intimidaties, valse beschuldigingen en minder prettige situaties ervaren met enkele inwoners en (burger)raadsleden. Als raadslid word je door inwoners niet vaak gewaardeerd ondanks alle tijd en energie die je erin steekt met goede intenties. In het politieke systeem, of althans de ervaring hierin, is profileren tegen beter weten in blijkbaar ook een erg belangrijk onderdeel, al komt dat de gemeente niet ten goede.”

De volledige tekst van de brief aan de raadsleden:

Beste voorzitter, college- en raadsleden. Ik heb deze zomer goed nagedacht over mijn functie als raadslid. Ik ga per direct stoppen met het raadswerk en ‘geef’ mijn zetel terug aan de VVD. 

Ik ben de gemeenteraad ingegaan om iets voor de gemeente te kunnen betekenen en een stuk ondernemerschap en energie hieraan toe te voegen. Ook een goede samenwerking tussen alle constructieve partijen heb ik altijd nagestreefd. 

Bij de afgelopen verkiezingen heb ik de rol van lijsttrekker op mij genomen. Dit omdat ik namens de VVD hiermee een raadsbreed akkoord kon nastreven waarvan ik blij ben dat dit ook zo is gerealiseerd. Helaas heeft het vele werk wat verzet is voor en na de verkiezingen niet geleid tot een groei van de VVD. 

In mijn tijd als raadslid heb ik een hoop geleerd en met diverse mensen prettig samengewerkt. Ik heb helaas ook momenten van intimidaties, valse beschuldigingen en minder prettige situaties ervaren met enkele inwoners en (burger)raadsleden. Als raadslid word je door inwoners niet vaak gewaardeerd ondanks alle tijd en energie die je erin steekt met goede intenties. In het politieke systeem, of althans de ervaring hierin, is profileren tegen beter weten in blijkbaar ook een erg belangrijk onderdeel, al komt dat de gemeente niet ten goede. Als ondernemer maar vooral als persoon ga ik al enige tijd met dit alles tegen mijn eigen kernwaarden in en heb ik besloten om hiermee te stoppen aangezien het raadswerk mij energie is gaan kosten i.p.v. opleveren. Ik ben mijn motivatie helaas kwijtgeraakt.

Ik kijk terug op leerzame en prettige jaren ook al wil ik mijn raadswerk beëindigen. Ik heb een goed leven met leuke mensen om mij heen en een prachtig gezin. Mijn werk als raadslid en veel van wat er bij komt kijken is hier onvoldoende een positieve aanvulling meer op en ik kan mij dan ook niet meer voor 100% motiveren. Omdat de gemeente dit wel verdiend heb ik mijn conclusie genomen. 

Ik wil bijna iedereen bedanken voor de samenwerking, ik heb met veel raadsleden en ondersteunende ambtenaren goed kunnen samenwerken. Erwin Weterings en Eelco Groenenboom wil ik vanuit de ondersteuning nog noemen om hen te bedanken. Ik heb gedurende mijn raadsperiode veel aan hen gehad. 

Er staat een enorm gemotiveerde kandidaat klaar bij de VVD om mij te vervangen, dus gelukkig laat ik geen ‘gat’ achter. Ik wens het college en de raad heel veel succes bij het werk wat er ligt. Ik hoop dat jullie Albrandswaard niet teveel veranderen want het is hier erg prettig om te leven. Bedankt.

Met vriendelijke groet,

Roy Verduyn

Uit de krant

Advertenties uit de krant