Afbeelding

Dronevluchten uit tussen Rhoon en Heinenoord

Algemeen

RHOON - Medical Drone Service gaat op donderdag 11 augustus en 18 of 22 augustus, afhankelijk van het weer, drone vluchten uitvoeren tussen Rhoon en Heinenoord als onderdeel van het Europese AMU-LED project.

Binnen dit project wordt de toekomst van het luchtruim getest, waar zowel bemande als onbemande luchtvaartuigen in één luchtruim opereren. Medical Drone Service speelt een belangrijke rol in dit project en zal de Controlled Traffic Region (CTR) van Rotterdam The Hague Airport in- en uitvliegen met de drone.

De vlucht tussen Rhoon en Heinenoord vindt plaats boven dunbevolkt gebied op een hoogte van 100 meter, waarbij het vliegen direct boven huizen uitgesloten wordt.

Medical Drone Service bereidt zich voor op de eerste medische drone vluchten buiten het zicht van de piloot, meer informatie is de vinden op de website www.medicaldroneservice.nl

Technische toelichting

AMU-LED stelt Urban Air Mobility (UAM) stakeholders in staat om verschillende use-cases te specificeren die van toepassing zijn op logistiek en stedelijk vervoer van passagiers, de UAM-omgeving te integreren, de UAS-grond- en luchtplatforms te demonstreren en ten slotte de veiligheid, duurzaamheid en publieke acceptatie te beoordelen.

AMU-LED zal echte UAM-operaties testen in een U-space-ecosysteem voor gecoördineerde vluchten van verschillende soorten Urban Air Vehicles (UAV’s) in verschillende scenario’s en toepassingen (zoals luchttaxi’s, hulpdiensten, levering van goederen, enquêtes, enz.) voor surveillance, logistiek en mobiliteit met behulp van luchtvaartuigen. Aan het einde van het project zal worden aangetoond dat elke stad of stedelijke regio (bijv. dunbevolkte gebieden) de capaciteit kan hebben om UAM-diensten en -infrastructuur aan te bieden, rekening houdend met de specifieke kenmerken hiervan, maar in een gestandaardiseerde en veilige vorm. Ten slotte zal dit project aanzienlijk bijdragen aan het definiëren van de behoeften en kenmerken van de uitrusting aan boord van de UAV. Een reeks van verschillende experimenten zal worden uitgevoerd in drie landen in Europa (het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland), met het oog op de test van het droneplatform zelf, maar ook op de in te zetten U-space diensten. Het UAM-ecosysteem moet holistisch worden beschouwd als een systeem van systemen.

www.medicaldroneservice.nl

Het vluchtplan.

Uit de krant

Advertenties uit de krant