Afbeelding

Herinneringen ophalen aan trammetje van de RTM

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op donderdag 29 september organiseert Esperanza in de landelijke Week tegen Eenzaamheid voor alle ouderen in Albrandswaard de activiteit ‘RTM Trammetje Nostalgie’.

Vanaf 10.15 uur is iedereen welkom in de Maranathakerk in Rhoon. Veel ouderen in Rhoon en Poortugaal hebben allerlei herinneringen aan het RTM-trammetje wat vanaf 1906 vanaf Rotterdam Rosestraat door beide dorpen via de Spijkenisserbrug naar Hellevoetsluis en een jaar later ook naar Oostvoorne reed.Gezellig met het trammetje en winkelen in Rotterdam of naar het strand in Oostvoorne. De tram werd door de vele ongelukken die zich voordeden ook wel ‘de Moordenaar’ genoemd. In 1965 reed het trammetje voor de laatste keer.

Natuurlijk zijn ook alle ouderen die geen directe herinnering aan het trammetje hebben hartelijk welkom bij deze gezellige activiteit. Na een kopje koffie of thee worden in de grote zaal met oude filmbeelden, verhalen, anekdotes, en liedjes nostalgische herinneringen aan het RTM-trammetje opgehaald.                        

Wim Kerkhof van The Amazing Stroopwafels brengt, begeleid met piano, het lied ‘De Moordenaar’ en nog een aantal bekende nummers zoals Ome Kobus, Ik ga naar Frankrijk, Oude Maasweg ten gehore.Na een broodje vertrekken de deelnemers rond de middag met een luxe touringcar (met toilet) naar het RTM Museum in Ouddorp.

Vanaf 1966 leeft de RTM verder als een uniek vervoersmuseum, sinds 1989 gevestigd aan de voet van de Brouwersdam. Na het bezoek aan het museum wordt een tochtje gemaakt met een gerestaureerde RTM-tram uit die vroegere jaren door de duinen van ‘De Punt’ van Goeree over de Brouwersdam naar Scharendijke. Na een kopje koffie, thee of wat fris vertrekt het gezelschap weer richting Rhoon. Om circa 16.30 uur is iedereen terug te zijn bij de Maranathakerk.

Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden en gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Daarnaast geldt er een maximaal aantal deelnemers dus wees er snel bij!                                                

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan bij Esperanza tel. nr. 06-20393418. Dit kan in verband met de voorbereiding tot 8 september.                        

Er wordt nog gezocht naar ouderen die in het morgenprogramma een leuke anekdote over het RTM-trammetje willen vertellen.                                                                 

De activiteiten die Esperanza organiseert zijn bedoeld als mogelijkheid tot onderlinge ontmoeting en verbinding en hebben het doel om eenzaamheid nu en in de toekomst te verminderen en te voorkomen. Daarom is ook deze activiteit bedoeld voor alle ouderen in Albrandswaard.

Advertenties uit de krant