(foto: Kor van Pelt)
(foto: Kor van Pelt)

Gijs naar de kapper voor Stichting Haarwensen

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Na drie jaar niet naar de kapper te zijn geweest ging Gijs Zijderveld (11 jaar) op dinsdag 2 augustus zijn haar laten knippen door Thuy Tran-Koster, eigenaresse van kapsalon Puur Haar. Dit was geen gewone knipbeurt, maar een bijzonder verhaal.

Drie jaar geleden besloot Gijs zijn haar te laten groeien om het te doneren aan Stichting Haarwensen. Deze stichting maakt haarwerken en biedt deze gratis aan, aan kinderen die door medische reden kaal zijn. Gijs was op het idee gekomen omdat zijn nicht Floor Hahn dit al eerder had gedaan.

Een idee hebben is een ding, het daadwerkelijk volhouden is een tweede. Hoe lang zou het gaan duren voordat de vereiste minimale lengte van 30 centimeter zou zijn bereikt en hoe zou het voor de sportieve, bewegelijke Gijs zijn om die lange lokken te dragen? Vele malen werd hij voor meisje aangezien of maakten andere kinderen vervelende opmerkingen. Hoe langer het haar werd des te meer werk had hij er aan om het te verzorgen. Maar geen enkele keer heeft Gijs geklaagd en geen moment heeft hij er aan gedacht om te stoppen.

De Stichting Haarwensen vraagt aan de haar-donateurs om naast het haar ook geld in te zamelen, het vervaardigen en onderhouden van een haarwerk kost namelijk 1500 euro. Toen Gijs enkele weken geleden bij familie, vrienden en kennissen aanklopte met zijn verhaal en de vraag om een financiële bijdrage, was het bedrag binnen een paar dagen bij elkaar. Iedereen wilde zijn/haar waardering en trots uitdrukken voor deze bewonderenswaardige prestatie en graag een steentje bijdragen.

En wat vindt Gijs er zelf van? “Het was een lastige uitdaging, maar ik ben blij en trots dat het gelukt is!” En voorlopig gaat hij eerst genieten van zijn luchtige korte coupe.

Advertenties uit de krant