Afbeelding
Foto:

Tadashii-do wint goud tijdens de World Police and Fire Games

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Hans Jansen, Murat Atesyurek en Wim Mallens hebben deelgenomen aan het Multi sportevenement de World Police and Fire Games in Rotterdam Ahoy. Aan het toernooi namen ongeveer 10.000 deelnemers mee aan vele sporten.

Het toernooi is uitsluitend toegankelijk voor medewerkers die werken bij de politie, brandweer, douane en gevangeniswezen, en wordt eens in de twee jaar georganiseerd in een ander land. Na een jaar uitstel wegens Corona, was het de beurt aan Nederland.

Alle drie de heren trainen bij karate- en jiu-jitsu vereniging Tadashii-do in Rhoon en zijn werkzaam bij het Ministerie van Justitie. Zodoende konden zij deelnemen aan het onderdeel karate en vormden zij een synchroon team in de categorie team kata.

Na de halve finale te hebben gewonnen van de politieteams uit Tsjechië en Roemenië, nam het justitieteam het op tegen het politieteam uit Malaysia. Hiervan werd nipt gewonnen met één tiende punt. Goud voor Nederland en Tadashii-do.

De drie heren overwegen om hun gouden medaille te verdedigen tijdens de eerstvolgende World Police and Fire Games in Winnipeg, Canada.

Advertenties uit de krant