Maurits Mellaard. (foto: John Groeneweg)
Maurits Mellaard. (foto: John Groeneweg)

Maurits Mellaard (sv Poortugaal) Nederlands kampioen Shoot Out

Algemeen

POORTUGAAL - Op het sportcomplex van Excelsior Rotterdam is op 19 juni het NK Shoot Out gehouden. Vanuit alle hoeken van Nederland kwamen voetballers van onder 8 tot en met onder 14 naar Rotterdam om te schitteren in het stadion. De shoot out is een spectaculair alternatief voor de penalty waarbij een flinke dosis slimheid, techniek en wendbaarheid van de voetballer wordt gevraagd.

De speler vertrekt op 20 meter van de goal en probeert binnen 10 seconden te scoren bij de keeper. In totaal hebben er ruim 12.000 voetballers getracht om een ticket voor de finale te bemachtigen om zo te strijden voor de felbegeerde beker en de eer. SV Poortugaal werd in deze finaleronde vertegenwoordigd door Maurits (JO8), Yagiz (JO9), Lauris (JO10), Ivy (JO11), Noël (JO12) , Juda (JO13), Thomas (JO14) en Florian als keeper (JO8).

Het was voor het publiek genieten van prachtige dribbels, kapbewegingen, slimmigheidjes en doorzettingsvermogen. En bij de keepers van moedig uitkomen, je groot maken en atletisch duiken.

Van deze talentvolle SV Poortugaal spelers lukte het Maurits Mellaard, om in een bloedstollende finale het Nederlands kampioenschap bij de JO8 in de wacht te slepen.

De meisjes O15 kwamen dit weekend ook uit op een NK. Op dit talenten-NK in Alkmaar probeerden de meiden na winst in de poulefase via de halve finale de finale te bereiken. Helaas lukte dat net niet. De wedstrijd om de derdee plek werd door één moment (strafschop) ook bepaald in het voordeel van de tegenstander. De meiden eindigden op een verdienstelijke vierde plaats. 

Uit de krant

Advertenties uit de krant