Afgelopen maandag werd er nog volop verbouwd bij Solfood.
Afgelopen maandag werd er nog volop verbouwd bij Solfood.

Traiteur SolFood opent zaterdag vernieuwd pand

Algemeen

Door Astrid Potuijt

RHOON - Het werd behoorlijk krap in de keuken van SolFood. Het personeel struikelde nog net niet over de dozen die werden geleverd en even ergens in de keuken geplaatst moesten worden. Daarnaast stonden de klanten vaak tot buiten in de rij. Het was na zeventien jaar tijd om uit te breiden. ,,We groeiden letterlijk uit ons jasje”, vertelt Kirsten Buseman.

Ze lacht ondanks de drukte van de verbouwing en alles wat daarbij komt kijken. ,,Ik zat net drie kwartier aan de telefoon over glasvezel, maar ben nog geen steek verder.” Ze wijst naar het pand waar we tegenover zitten, werklui krioelen door elkaar heen. ,,Je zou het zo niet zeggen, maar nu gaat het hard.” Auke, haar man en de kok van SolFood komt druk telefonerend aanlopen. Een hele andere drukte dan dat ze normaal gewend zijn. ,,Verbouwingen geven altijd stress, het loopt altijd weer anders dan gepland. We kunnen niet wachten tot we weer in de winkel kunnen staan en kunnen doen waar we goed in zijn.”

Mega verbouwing
Wat begon met plannen voor een nieuwe vloer en een grotere keuken, werd een mega verbouwing. In februari konden Auke en Kirsten het voormalige pand van Aquamare naast dat van hen, overnemen. ,,De plannen werden hierdoor ook op aangepast. We kunnen het tenslotte beter in een keer goed doen, dan iedere keer maar half. We gaan verder in het selfservice concept. Hierdoor hoeven de klanten minder lang in de rij te staan en kunnen zij zelf de producten uitzoeken. Zelfs de meter tapas kunnen zo zelf pakken. Uiteraard blijft het assortiment hetzelfde - ja ook onze beroemde broodjes carpaccio blijven - alleen wordt het uitgebreider. En de keuken wordt twee keer zo groot, zo wordt het voor de tien medewerkers ook weer fijner werken.”

SolFood is zes weken dicht geweest en de afgelopen vijf weken stond er een kar naast het pand om klanten toch van onder andere broodjes te voorzien. ,,Niet ideaal, maar een prima oplossing”, zegt Kirsten. ,,Gelukkig wisten onze klanten ons nog steeds te vinden.”

Duurzaam
Naast de uitbreiding wordt SolFood ook duurzamer. Ze gaan van het gas af en koken op inductie. ,,Dat zal even wennen zijn voor Auke”, lacht Kirsten. ,,Hij heeft al die jaren op gas gekookt.” Ook zal er zo min mogelijk plastic gebruikt worden.

Opening
Op zaterdag 18 juni wordt de feestelijke opening gevierd. Familie en leveranciers en natuurlijk de klanten zijn uitgenodigd om langs te komen. Souschef van het twee sterren restaurant Fred uit Rotterdam, maakt hapjes en er zijn bubbels voor de gasten. We zijn open van 9 tot 17 uur en vanaf maandag weer tijdens onze gebruikelijke openingstijden.

Uit de krant

Advertenties uit de krant