Afbeelding

Trotse nummer 1

Algemeen

POORTUGAAL - Afgelopen zaterdag vierde sv Poortugaal 3 het kampioenschap met een klinkende overwinning tegen WCR 2. Gedurende het seizoen werd al snel duidelijk dat de mannen meestreden om de koppositie in de derde klasse F. De brede selectie kende echter vele blessures en het uitvallen van hun eerste keeper. Toch lukte het elftalleider Leo de Koning een goed team te smeden op hun weg naar victorie. 

In de competitie werd fel gestreden om de punten in de directe omgeving tegen Smitshoek, Pernis, Barendrecht en BZC / Zuiderpark. In de Hoeksche Waard waren NSVV, SSS, SHO en hun belangrijkste medekoploper Binnenmaas de opponenten. Met nog één wedstrijd voor de boeg uit tegen Pernis werden 40 punten behaald uit 17 wedstrijden. Een knappe prestatie voor deze selectie van jong en oud, die vooral plezier beleven en waar de teamspirit hoog is. Topscoorders Joran Zwets en Mark Wolberts zorgden voor een positief doelsaldo van 41 doelpunten, waarbij de laatste overwinning van 9-1 als kers op de taart werd ervaren. 

Supporter Johan Groeneveld meldt dat Marvin Bos en Vincent Kleinendorst ook hun steentje hebben bijgedragen aan dit succes. Het toont dat sv Poortugaal ook in de breedte sterker is geworden. De bloemen na afloop van de match op het hoofdveld werden met gejuich ontvangen voor de elftalfoto voor het scorebord. 

Advertenties uit de krant