FotoSjors.
FotoSjors. Foto: FotoSJORS

Indrukwekkend jubileumconcert La Bona Futura

Algemeen

POORTUGAAL - Ter ere van haar 125-jarig bestaan gaf harmonievereniging ‘La Bona Futura’ afgelopen zaterdag, als opening van het jubileumjaar, een concert met als thema een ‘Muzikali-TIJDS-Reis’.  

In een uitverkochte Dorpskerk in Poortugaal werd het publiek, aan de hand van zeer verscheiden, zorgvuldig uitgekozen muziekstukken, meegenomen op een reis door de tijd, ondersteund door een beamerpresentatie van foto- en filmmateriaal van o.a. de Oudheidkamer. Bovendien werden nummers als ‘Les Miserables’, ‘Pie Jesu’ en ‘Vera Lynn Forever’ prachtig vocaal ondersteund door sopraan Rosa Dijkgraaf. 

De kinderen die bij La Bona Futura muzieklessen volgen, brachten als verrassing, ter inleiding van het officiële programma, het nummer ‘Feest’ ten gehore, wat op een daverend applaus kon rekenen.

Tussentijds werd de vereniging ter ere van haar 125-jarig jubileum verrast door een afgevaardigde van het KNMO met een zilveren erepenning en bijbehorende oorkonde. 

,,Heel erg blij zijn we, dat we op deze manier het feestjaar mochten openen. Te zien dat mensen genieten van onze muziek geeft, naast het plezier dat we zelf beleven aan samen muziek maken, een extra dimensie”, aldus de concertcommissie.  

FotoSjors heeft een fotoreportage gemaakt (www.fotosjors.nl) en videoclub ‘Lux’ heeft opnames voor een film gemaakt, die na montage te zien zal zijn via verschillende kanalen waaronder www.labonafutura.nl.  

Het volgende concert is een ‘Limonadeconcert’ op zaterdagmiddag 18 juni bij zorgboerderij ‘De Buytenhof’ in Rhoon. Vooral leuk voor gezinnen met kinderen en vrij toegankelijk.

La Bona Futura dankt haar ‘Vrienden van La Bona Futura’ en sponsoren VSB-fonds en DeltaPORT. Zij maken het mede mogelijk om een feest te maken van dit jubileumjaar. 

Advertenties uit de krant